Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem przed wyborem kupna nowych opon na tył, przód kupiłem nowe (GoodYear 225/35 R19 88Y Eagle F1 Asymmetric 2 XL FP) i jestem z nich zadowolony, ale może jednak na tył kupić coś innego? czy takie same ? może macie coś przetestowanego, co polecacie ? chodzi mi o bezpieczeństwo no i zeby dobrze się na nich jeździło i żeby ładnie się kleiły przy rozgrzaniu no i preferuje żeby miały ten rant chroniący felgę,

zastanawiam się mocno nad 225/35 R19 88Y DUNLOP SP SPORT MAXX RT XL MFS, albo CONTINENTAL SPORTCONTACT 5P FR RO2 XL co wy na to ? czy marka w kwesti opon ma znaczenie ? co wybrać? przejżałem różne testy i dalej niewiem...

Pozdrawiam

Opublikowano
dlaczego tak sądzisz że dunlopy ? też jestem do nich przekonany jakoś, ale chcialbym mieć też jakieś sensowane wytłumaczenie "dlaczego" . ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezdze co prawda na 16' 225 Dunlop ale bardzo dobrze sie sprawuja jak i na mokrym i suchym. Do tego bardzo ciche. Doslownie kleja sie do asfaltu a zakrety zbieraja bez problemu. Jedyna ich wada to zcieralnosc, przynajmniej wzgledem testow.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

w gre jeszcze wchodzą 225/35R19 PIRELLI P ZERO (88Y) (Z) Y , na wszystkie mam dobre ceny, mozna powiedziec hurtowe, tylko teraz wybór ;o głowa boli !

troche testów przeczytałem, i jedne są dobre , drugie lepsze .. sam niewiem, każdy test mówi co innego...

1.DUNLOP SP SPORT MAXX RT XL MFS

2.CONTINENTAL SPORTCONTACT 5P FR RO2 XL

3.GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 XL FP

4.PIRELLI P ZERO (88Y) (Z) Y jeden minus, nie mają chyba rantu ochranijącego felgę ?

wszystkie w rozmiarze 225/35/19, pomocy! , sam jestem już niezdecydowany... ale pod uwage bardziej idą dunlopy albo continentale...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Conti sa troche glosniejsze. Testy masz to wybor nalezy do Ciebie :mrgreen:

ogolnie wszystkie co wypisales to dobry wybor.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Sport maxx idzie po wodzie jak wściekły nieważne czy nowy czy już na dokończeniu

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

Już po ptokach, niema gdybania, zamówiłem dunlop sport maxx rt xl, zobaczymy co to bedzie i czy bede zadowolony, ale mysle ze tak! Pozdrawiam

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk