Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Straciłem tabliczkę znamionową w formie naklejki na kielichu.

Po wizycie w ASO w celu wyrobienia nowej zostałem odprawiony z kwitkiem.

BMW nie potrafi po numerze VIN dorobić nowej naklejki, jeśli nie posiada innej na wzór (dane na naklejce).

Czy ktoś z Was byłby tak miły i mógłby zrobić oraz podesłać zdjęcie naklejki z 323Ci na wzór?

Bez tego ASO nie jest w stanie wyrobić mi nowego egzemplarza.

Opublikowano

Też mnie ta sytuacja mocno zdziwiła.

Od byłego pracownika dokładnie tego ASO otrzymałem informację, że wystarczy numer VIN i odtworzą.

Z kolei pracownik serwisu stwierdził, że potrzebują danych, które na taką tabliczkę naniosą. Podobno poprzednie próby zamówienia po samym VINie powodowały, że dostawali puste tabliczki z samym VINem, bez nacisków na oś, dmc itd.

Tabliczka/naklejka potrzebna jest do przejścia przeglądu w SKP.

Bodajże od ubiegłego roku diagnosta ma obowiązek sprawdzenia, czy tabliczka jest fizycznie zamontowana w pojeździe :/

Opublikowano

Byłem na przeglądzie w piątek i tabliczki nie sprawdzał, (nigdy nie sprawdzał)

Jak w jednej by chciał sprawdzać pojedź na inną, możliwe że robisz sobie niepotrzebny kłopot.

Opublikowano

Tymczasowo pewnie tak rozwiąże ten problem.

Jednak chciałbym mieć wszystko tak jak powinno być, więc tabliczkę zrobię i tak.

Ponawiam prośbę:

Czy jest ktoś, kto posiada 323Ci i pomógłby podsyłając zdjęcie tabliczki znamionowej z kielicha?