Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem dosyć świeżym posiadaczem bmw, otóż chciałb :lol: ym się dowiedzieć czy to na pewno wina przeplywomierza bo na początku auto było mulaste na zimnym silniku, słabo przyspieszalo - ogólny brak mocy dosłownie - 60 KM. Wpadłem na pomysł odpcięcia przeplywomierza i przejechanie się kawałek, i nagle szok auto w końcu dostało mocy, aż nie sądziłem ze takim małym silniczkiem można tak docisnac :) kupiłem wiec uzywany przeplywomierz za 60 zł, byłem wtedy pewny ze jest juz trochę zużyty, założyłem go auto trochę lepiej się zbiera ale to nie jest to. Moje pytanie brzmi czy jeśli kupie nowy oryginalny przeplywomierz bosha mój problem się rozwiąże i auto będzie chodziło tak jak z odpieta przeplywka? POZDRAWIAM PAWEŁ
Opublikowano

akurat to chyba tylko nowe zda egzamin ale samo założenie może nie być zbawienne, do zbawienia potrzebna adaptacja przepływki

poszukaj na forum,ale jak po odpięciu auto jest "lepsze" to wina tam leży tyle że możesz zanim już tą używaną wyrzucać przeprowadzić dla niej adaptacje jak nie pomoże tylko nowy

Opublikowano
Na allegro jest za 430zł oryginalny. Z tego co pamiętam kilka miesięcy temu była jakaś aukcja jeszcze kilka złotych taniej. Ja osobiście kupiłem używkę za 130zł bodajże i działa prawidłowo. Jakby nie było za cenę nowego mogę sobie kupić 3 używki :)
Opublikowano
Wiadomo, że jest w tym trochę loterii. Mój działa już kilka miesięcy bez zarzutów. Nawiasem mówiąc dziwi mnie, że są ludzie, którzy kupują części powiedzmy w takim Intercarsie gdzie jest w pierony drogo.
Opublikowano
Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie odnośnie przepływki byłoby znać wartości znamionowe przepływu powietrza w stosunku do obrotów silnika i porównanie z wartościami twojej przeływki. Poszukaj w necie DTR'ki do przepływki bosch - bosch hfm 5 sensors.pdf lub coś w tym stylu. Tam są wykresy i wg nich można orientacyjnie sprawdzić czu przepływka idzie zgodnie charakterystyką. Tylko jeden warunek - masz przepływkę odpowiednia do podanego typu.