Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie było intensywnego w E60. Tylko rzeźba z trójnikiem żeby działał sprysk z E60 w E39 :|

Pzdr

misiuto

A co jeżeli nie mam intensywnego? Króćce i wtyczka do podgrzewania pasują?

Opublikowano
Panowie mam problem po zainstalowaniu grzanych spryskiwaczy mgłowych z e60. Podłączyłem wszystko jak pisaliście. 2 trójniki i 2 zaworki. Niestety nie wiem czemu,zaworek za bardzo trzymał i płyn nie dostawał się do dyszy. Wyjąłem kulkę z zaworku.Nadal lipa,w końcu wyczyściłem spryskiwacze,miały w środku trochę brudu ale bez szału.Kolejna próba i lepiej ale dalej daleko od tego co jest pokazane na filmach. Czy jest możliwe że pompka jest za słaba na te spryskiwacze ? Czy waskim gardłem są trójniki i zaworki ? Przekrój ich to moze 3 mm w środku
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podłącz je bezpośrenio bez trójników wtedy będziesz wiedział.

W mojej poprzedniej działało bez problemów. W obecnej musiałem pompkę wymienić bo była padnięta - wrzuciłem FEBI za 20 pln i wszystko śmiga jak trzeba - leje po całej szybie.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

A znalazłeś w ogóle takie spryskiwacze?

Wszędzie gdzie szukam, to albo są mgłowe bez podrzewania i jedną dyszą, albo podgrzewane z jedną dyszą bez opisu czy mgłowe.

Chętnie bym sobie założył właśnie mgłowe podgrzewane z intensywnym myciem (chociaż to od biedy można załatwić zaworkami zwrotnymi...)

Opublikowano
To widzę że to nie będzie taki prosty zabieg jak myślałem(plug and play), więc będę musiał jeszcze poczytać albo odpuścić sobie temat.
Opublikowano
Mi nie było żal pozbyć się intensywnego. Dla mnie więcej zalet mają mgłowe.

A możesz podać gdzie kupiłeś mgłowe podgrzewane? i za ile?

Opublikowano
No te od e60 "podobno" pasują zarówno z montażem jak i podłączenie grzałek
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
No te od e60 "podobno" pasują zarówno z montażem jak i podłączenie grzałek

No niby tak, ale wszędzie gdzie widzę podgrzewane, to ani słowa "mgłowe". No i nie wiem gdzie kupić, żeby czasem nie kupić zwykłych...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do 530iA kupiłem na allegro, a do mojej obecnej na grupie FB częsci do e39.

Pasują bez kombinowania - zdejmujesz siurki, zakładasz mgłowe, kostki od grzania są dokładnie takie same.

Jak nie wiesz jak wybrać to idziesz na allegro, szukasz na aukcji na przykład takie:

https://allegro.pl/bmw-e60-podgrzewany-spryskiwacz-szyby-dysza-i7504627119.html

W opisie masz:

Skontaktuj się z nami, jeśli masz problem z wyborem odpowiedniej części do swojego pojazdu.

Jak poszukasz dalej to nawet numer i maila znajdziesz, możesz zadzwonić albo napisać. Czy jeszcze mam za Ciebie się dowiedzieć :norty:

email: [email protected]

telefon: 515021230

Opublikowano
Czy jeszcze mam za Ciebie się dowiedzieć :norty:

Nie musisz być zgryźliwy. Pewnie doskonale wiesz, że handlarze częściami ze szrotu powiedzą Ci cokolwiek żebyś kupił, a w większości przypadków nie wiedzą nawet dokładnie co wystawiają.

Znam wystarczająco wiele przypadków zwrotów, bo przedmiot okazał się nie tym co sprzedawca mówił :P Przynajmniej w większości przypadków nie robią problemów ze zwrotami.

Nie lubię uczyć się na własnych błędach, wolę na cudzych :P dlatego w takich przypadkach odpuszczam. Poza tym, akurat dysze spryskiwaczy wolałbym nowe... Dlatego pytałem o konkret, bo wszędzie, gdzie widzę piszą o "dyszach" i nie wspominają czy to mgłowe czy nie.

Opublikowano
Ja teraz trochę zaryzykuję i zakładam mgiełki uniwersalne,bez podgrzewania.Auto zimą będzie garażowane wiec powinny dać radę :mrgreen: jak nie to wlecą grzane z e60
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego polecam grupę na FB, Ci co tam sprzedają zazwyczaj mają pojęcie co i jak.

A i przez pomyłkę, grupa - giełda części do e60 oczywiście, nie do e39 :)

W razie czego poproś o zdjęcie. jak mają wgłębienie ze szparką to są mgłowe, jak mają siurki, to wiesz jak wyglądają, bo masz aktualnie.

• 5 miesięcy temu...