Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie padająca pompa charakteryzowała się 3 objawami:

- zalegające paliwa w lewej komorze, około 7-8 litrów nie było przepompowywane, raz mi stanęło w trasie przed rezerwą.

- dziwne dźwięki i jęki w kabinie na wolnych obrotach lub przy puszczanie pedału gazu

- po całonocnym postoju codziennie rano auto odpalało i od razu gasło. Musiałem zapalać drugi raz albo dodawać gazu przy pierwszym.

Po wymianie pompy wszystkie 3 ustąpily.

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam podepne sie pod temat wymienilem pompe paliwa w e46 54 teraz po zatankowaniu wskazówka od paliwa podnosi sie bardzo powoli do odpowiedniego poziomu potrafi zajac to kilka godzin ma ktos pomysl co morze byc nie tak??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem, że przed wymianą pompy nie było problemu? Mówisz o głównej pompie w prawej komorze czy o przelewającej?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
mówie o pompie glownej przed wymiana bylo ok . jeszcze sprawdzilem na test 6 i pokazuje ze jest w baku 20 l paliwa a wskazówka pokazuje nieco ponizej 1/4 czyli jakies 15
Opublikowano
wymieniem samoa pompe poziom pokazuje teraz ok ale cos nie tak do konca ta zamiana wyszla poniewaz po odpaleniu troche obroty faluja przez chwilke chyba zostaje zakupic nowa orylinalna.Pytanie jakiej firmy polecacie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierburg.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mam podobny problem bo coś mi świruje z poziomem paliwa. Tylko mam problem ponieważ w testach zegarów pokazuje mi same zera poziomu paliwa. Wskazówka działa ogólnie komputer tez pokazuje zasięg. Tylko jak już mam ostatnia Ćwiartkę paliwa i zatankuje do pełna to wskazówka nie wstaje. Dopiero jak bokiem się poleci i odpali samochód raz jeszcze to idzie na swoje miejsce.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie po wymianie na nowa pape jest wszystko ok po zatankowaniu wskazuwka wstaje. moze cos z tym plywakiem nie tak ,pewnie musisz tam zajzec
Opublikowano
jak Ci latanie bokiem pomaga to sprawa mechaniczna pływaka
Dopiero jak bokiem się poleci i odpali samochód raz jeszcze to idzie na swoje miejsce.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

podczas testu 6.0 w danym momencie pokazuję mi wartość "40274" , 6.1 - "315" , 1.6.2 "277" ... przy czym wskazania ilość paliwa dość wariują ... gdzie dokładnie szukać problemu ?

z góry dzięki za odp.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale w czym jest problem? W prawej jest większość paliwa tak jak ma być.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL