Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisze gdyz mam b. duzy problem z autem.. W sumie nie wiem jak dobrze nawet opisać usterkę..

Mianowicie zaczęło sie po założeniu podgrzewanej kierownicy...

OBJAWY. Przy zapalaniu lamp miga jeden Xenon potem sie zapala, przygasa 2. Czasem przygasają ringi... to lewy to prawy. To migacze przestają działać to również Tylne lampy wysiadają... Objawy te sa cholernie różne (światła zachowują sie za każdym razem inaczej) komp sygnalizuje mi tylko dziwny blad przpealonej zarówki przeciwmgielnej z przodu.. ale jak wlacze halogeny to blad znika, kolejnym błedem jaki lubi wskoczyc to przpalalona zarówka od wstecznego.... mimo iż jadę 120km/h nagle bach i bład wskakuje.

Dodam że to nie żarniki bo byly wymieniane wszytskie. nie moduł frm2 bo zmieniony na owy. nie lampy przednie bo tez juz zmienione na nowe ( na starych i nowych te same objawy) Nie bezpieczniki bo zmienione obie skrzynki na inne, nie Junction BOX bo tez zmienione na inne... Instalacja od podgrzewanej kierownicy wypieta i ciągle to samo...

Jako Bonus dodam iż po zamontowaniu Kierownicy zaczeła resetowac mi się nawigacja tzn jade sobie nagle radio ekran gasnie i pojawia sie po chwili czarnego napis BMW jak przy zapalaniu auta. Czasem resetuje sie to 2 czasem 3 lub 4,5 razy a czasem wwcale! Nie mam pojęcia o co moze chodzic :( NIgdzie na zadnym anglojęzycznym forum nie znalazłem podobnego przypadku.

Auto ogarniaja mi naprawdę kumate chłopaki z DKtronic spod Krakowa ale już im się skończyły pomysły co może się dziać

• Moderatorzy
Opublikowano
A ładowanie sprawdzane?
Opublikowano
auto na prostowniku widziałem chodziło. Akumulator mam zeszłoroczny Bosch... Czy Chłopaki z Dktronic sprawdzali alternator to nie wiem, zapytam w poniedziałek, zawsze to kolejna możliwość do sprawdzenia (jeśli nie sprawdzona) Wiem ,że sprawdzali instalacje... napięcia, masy . nawet swoje masy dokładali itp. Naprawdę mase rzeczy sprawdzone. mam nadzieje ,że się tylko gdzieś kable nie przetopiły w instalacji...
Opublikowano

Ja zaczalbym od update softu.

A jak zalozyles kiere to ktos ja kodowal czy to jest plug & play?

Opublikowano
Kierownica jak i manetki były zakodowane, wg tego co pisał Henake... a jemu działa bez problemów...(mi też podgrzewanie kierownicy jak i manetki działaja idealnie) Teraz są wykodowane w celu wykluczenia ew wpływu kierownicy na ww usterki...
Opublikowano

Hej,

Czy sprawa ma sie w dni sloneczne jak i pochmurne, deszczowe?

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
Jutro odbieram auto bo chłopaki nie dali rady :( to sprawdze to dokładnie. Na 99% pogoda nie ma wpływu. Jak ostatnio byłem w wawie to po drodze przezylem każdy rodzaj pogody, włącznie z gradem...
Opublikowano

Wg mnie przyczyna musi byc zwarcie, a najczesciej tego typu objawy sa po wodzie.

Wymieniles lampy na lci?

Opublikowano

Tak, wymieniłem na LCI ponieważ wstępna telefoniczna diagnoza padła na moduł Frm2 więc zakupiłem FRM3R i ... lampy do niego :).

ale zarówno na starym FRM2 jak i na nowym FRM3 objawy te same..

Opublikowano

Za ile kupiles? i gdzie?

dokladales po kabelku by ringi przygasaly?

Opublikowano

kupiłem na miejscu za 4500 kompletne. ringi normalnie przygasaja, bo chłopaki dołożyli po kabelku

Od wczoraj wszytsko działa jak nalezy , jakby się samo naprawiło, ciekawe jak długo... na razie spokój...

Opublikowano

Wykrakałem , :( ale objawy nieco się zmieniły, teraz xenon przygasa jak np wlacze kierunek, takie krótkie przygaśnięcie xenona na 1/10 sekundy jak już przygasnie to chwile spokój, po minucie jak wbijam kierunek , znów przygasa... tak jakby się lampy ładowały... bo po pierwszym przygasnieciu od kierunku cyz tez od wlaczenia halogenów przez kolejne kilkanaście sekund włączania różnych świateł, jest spokój, jak przestaje załączac migacze czy tez halogeny i po kilkunastu sekundach znow załącze migacz/halogeny to znow przy 1 uruchomieniu przygasa... ciul wie ocb :/ Przy zapalaniu auta tez chwilę dyskoteka jest...

Rózno co 40 minut komp mi wywala spalony halogen, który działa, po zapaleniu halogenów bląd znika i wskakuje po 40 minutach...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Auto wyleczone, Zaśniedział kabel zasilający moduł świateł oraz Junction Box... Wymienione i gra jak talala :D
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Mam problem ze swoim e70. Czy ktos miał uwalone ccc ale w ten sposób aby równieź idrive luźno się obracał?

Została naprawiona wiązka w okolicach JBE po zalaniu wodą. Od tej wody i po nsprwie wiązki ccc i idrive nie hulają?

Chyba jedyna opcja to wyrzucić ccc i wloźyć dobry cic.

Cały czas jest na ekranie bmw napis i gaśnie i znowu napis bmw.

Strasznie wkurzające zjawisko.

Aha jak wykasuje ccc i błędy w nim to odpali ale po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu znowu i cisza i idrive luźno się kręci i napis bmw aż do resetu ccc. Gdyby ktoś coś miał podobnego to proszę o pomoc.

Opublikowano

Sprawa rozwiązana. Uszkodzony był ccc.

Po wymianie na cic wszystko hula. Cic to przeskok do innej galaktyki. Wszystkim tym którzy mają obawy co do montażu mówię montować.