Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich forumowiczów i od razu zaznaczam ,że to nie jest problem tylko zachęcenie dla tych , którzy tego jeszcze nie zrobili ,jestem właśnie po zabiegu usunięcia ww. zaworu i wymianie oleju w skrzyni, i jestem bardzo miło zaskoczony tzn. wcześniej miałem problem z szarpaniem przy ruszaniu czasem tego nie było a czasem to aż wstyd mi było ruszać (nie mówiąc jak miałem pasażerów) jak początkowy kierowca, teraz nawet próbowałem wymusić te kangury ,ale nic ;) a jeszcze do tego te biegi wchodzą jak w nowej skrzyni ( skrzynia 6 biegów przebieg 230tys ) dodam ,że olej był czarny jak smoła a na końcu nawet jakby trochę wody . Powiem jeszcze raz niezdecydowanych i nie wierzących w szkodzenie malej zwężki w układ sprzęgła , pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wieczoru.

P.S. Pokochałem to auto po raz trzeci

1 po zakupie

2 po programie :twisted:

3 po zabiegu usunięcia zaworu

Opublikowano
Przy okazji wymiany płynu hamulcowego też można, a dużo osób niestety zapomina o tym że przy wysprzęgliku również trzeba "przepompować" ten płyn eksploatacyjny.
Opublikowano
Kolego skorzystaj z opcji szukaj .................................. bo ten temat również był poruszany ............. chociaż najłatwiej na gotowe.
Opublikowano
Będę chciał to skorzystam a puki co jeżeli kolega jest w stanie odpowiedziec i nie robi mu to takich problemów jak Tobie to chętnie skorzystam i bez urazy poco ten stres :lol:
Opublikowano

Proszę:

Przy czym oni tutaj montują jakiś przerobiony zawór, Ty nie musisz nic montować, tylko poskręcać przewody po wykręceniu zaworu.

Opublikowano
Poskręcać w jaki sposób ? Jeśli wywalimy zaworek który ma z 5 cm to raz czy będą wężyki odpowiedniej długości by je połączyć, a dwa jak "dokładniej" je ze sobą zmontować ? Chyba musi byc jakiś element łączący ?
Opublikowano
Jakoś zawiele z tego artykułu nie rozumiem, nie dość, że nie rozumiem niektórych terminów po angielsku to nie ma zdjęcia jak to wygląda " po robocie " bo nigdzie tutaj nei widzę na zdjęciu wywalonego zaworda cdv
Opublikowano
Wykręca się zawór i nie trzeba nic dokładać. Da się to wszystko skręcić bez zaworu. Ja mam wywalone to z pół roku. Jest różnica ale nie jakaś kolosalna jak to wielu pisało na forum. U mnie też trzęsło/żabkowało przy ruszaniu czasami. Najczęściej po kilkudniowym postoju. Po wymianie sprzęgła, dwumasy, płynu hamulcowego, wywaleniu CDV żabkowania nie ma.
Opublikowano
Wybaczcie ale długo nie patrzyłem w moje posty a tu nagle 14 odpowiedzi , nawiasem wszystko pasuje p&p po usunięciu zaworu a odpowietrzyć raczej trzeba ja to zrobiłem na koniec sam bez pomocy małżonki bo nasza mała pociecha była bardzo głodna :P (dla zainteresowanych na priv napisze jak :P ) , a polecam naprawdę ten zabieg u mnie na pewno miłe odczucia spotęgowała wymiana oleju w skrzyni , a dotychczas jakieś 500 km zrobiłem i tylko jestem zadowolony z bez nakładu finansowego operacji , jednym słowem sprzęgło jest bardziej bezpośrednie a wcześniej prawie po 3 latach miałem czasami wrażenie jakbym to sprzęgło wciskał pierwszy raz.
Opublikowano
Na tym filmie kolego wstawili przewiercony drugi zawór ,podejrzewam tylko dla zachowania gwarancji w serwisie co by Panowie się przypadkiem nie przyczepili ,a odnośnie pytania wężyk jest gumowy jak przy kole tak ,że tą długość zaworu się naciągnie , a odnośnie filmu nie radze zgniatać tego przewodu żadnymi narzędziami przecież on jest zbrojony :mad2: lepiej potem odpowietrzyć a przy pomocy drugiej osoby to bardzo łatwa sprawa dosłownie jak przy hamulcach dodam jeszcze , zaopatrzcie się w płaski klucz 7mm bo bez niego będzie problem z odpowietrzeniem ja szukałem w garażu 2 godziny a na koniec przerobiłem 8mm na 7 mm :P powodzenia
Opublikowano

Napisz proszę jak odpowietrzyć wysprzęglik bez drugiej osoby, bo tez mam zamiar co do usunięcia CDV a o pomoc będzie trudno. Czytałem gdzieś o następującym sposobie odpowietrzania bez drugiej osoby wciskającej sprzęgło:

1. demontaż wysprzęglika od skrzyni

2. uzupełnienie płynu pod korek

3. "ściśnięcie" wysprzęglika

4. odkręcanie odpowietrznika

Dobrze myślę?

Opublikowano
ja bym nie kombinował bo sprzęgło łatwo zapowietrzyć a potem ani normalny sposób może nie pomóc, normalny tradycyjny sposób trochę pomysłowości a uda się bez drugiej osoby przy hamulcach to by było gorsze bo pedał ucieka w trakcie popuszczania odpowietrznika a tutaj nie