Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!

Mój znajomy kupił 530d z 99r. Bardzo ładna, na liczniku 197 tyś, jak pojechaliśmy do aso bmw sprawdzili po kluczyku że ma 255 tyś. Nie mogę włączyć testu zegaru żeby wszystkie wskazówki się ruszyły ale mimo tego można sprawdzić vin napięcie i takie tam, jest taki problem że przy wyłączonym asc wskazówka prędkościomierza nie nadąża za samochodem, tzn lecimy już b szybko 3 bieg się kończy a na liczniku ledwo 40km... co to może być, druga sprawa to świeci się kontrolka od ręcznego ale jak się go zaciągnie to piszczy komp więc nie jest to wina włącznika więc co to jest? I ona też czasami gaśnie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak bylismy w serwisie w bmw to byl bląd kombi ale powiedzieli ze to jest jakis moduł od światel (nie swiecil jeden ksenon i to pewnie dlatego) wiec nadal nie wiem co to moze byc z tą kontrolką...
Opublikowano
Mysle ze ta kontrolka od recznego to może byc inna kontrolka tylko podmniniona włozona w miejsce kontrolki recznego. Dziwne ze komp nie znalazł jakiegos błedu.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehe a bardzo możliwe, bo nie można zrobić testu zegarów, a jak cofali licznik to może jakoś tak nie umiejętnie ze coś w zegarach uszkodzili, trzeba chyba podjechać do innego ASO, ten błąd kombi znaleźli w ASO w Bydgoszczy. Był też błąd airbag i spadku napięcia(powiedzieli że to dlatego bo się aku rozładował kiedyś i te dwa błędy kiedyś wyskoczyły. Był też błąd spalin powrotnych i tu za bardzo nie wytłumaczyli skąd się wziął i mam takie pytanko może ktoś z Was wie co to jest?
Opublikowano
Był też błąd spalin powrotnych i tu za bardzo nie wytłumaczyli skąd się wziął i mam takie pytanko może ktoś z Was wie co to jest?

Chodzi o zawór recyrkulacji spalin czyli EGR.W TDS jest sterowany podcisnieniowo,a jak jest w 530 D tego niestety nie wiem,ale skoro wyskoczył taki błąd to możliwe że jest uszkodzony elektrozawór sterujący podcisnieniem,które otwiera ten EGR.