Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To dziwne,że z tych otworów masz wyciek oleju sprawdź dokładnie czy niema innego wycieku. Z pewnością jaka tam powinna być śruba znajdziesz na realoem.com lub bmwstore.pl
Opublikowano
Nie może być wycieku z tej dziury, bo pod spodem jest tylko kawałek blaszki ze spinką z gwintem. Na twoim miejscy zdjąłbym osłonę i dokładnie obejrzał silnik. Może leci spod korka wlewu oleju? A śruba to M6, 15mm spokojnie da radę, powinna mieć łeb imbusowy bo nie ma tam miejsca żeby przykręcić inny typ łba.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
To na pewno nie spaliny tylko pary oleju. To dość dziwne, że jest tam otwór na wylot, choć z dieslami nie miałem nigdy styczności. W takim razie musisz śrubę wkręcić i może dobrze było by ją uszczelnić.
Opublikowano

Sorry, pomyliło mi się z M47N.

U Ciebie wyrwana jest mosiężna tuleja, która powinna znajdować się w tym zaznaczonym plastikowym "kominku". To w nią wkręca się śrubę.

Wygląda to mniej więcej tak;

http://www.samnaprawiam.com/sites/default/files/images/bmwodma%20(7).jpg

Takie tuleje są do kupienia, ewentualnie dorobienia, no i musiałbyś na jakąś dobrą żywicę.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Faktycznie carlos jest ślad po tulejce w tym kominku narazie załatałem na poxiline zobaczymy może wytrzyma browar sie Wam nalezy Panowie :wink:
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Odświeżę temat... Dziś wymieniałem termostat i zauważyłem przy odpowietrzaniu, że mi też leci dym z tej śruby. Jak przy gazuję to tryska olej silnikowy!!! :(

Szukałem jakiś czas temu wycieku oleju i znalazłem... Co jest pod tą śrubą?