Skocz do zawartości

pulsacyjne huczenie bmw 525xd

Madadan

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zwracam sie do was z prosba o rade :) jakis czas temu w moim BMW pojawil sie dziwny odglos, nazwalabym to pulsacyjnem huczeniem lub buczeniem. wymienilismy lozyska zakladajac ze to dzwiek charakterystyczny dla tego typu usterek ale niestety... nie pomoglo :( buczenie nie jest jednostajne ale raczej pulsacyjne zaczyna sie przy predkosci okolo 60 i tak przy 110 cichnie, ale chyba tylko ze wzgledu na predkosc. obony nie wygladaja na wyzabkowane nie czuc wiekszych nierownosci po przejechaniu po nich dlonia. odglos zdaje sie dobiegac z przodu bardziej od strony pasazera. zastanawiam sie czy ten odglos to nie wina zle ustawionej zbieznosci :( sama juz nie wiam... moze na jakies znaczenie ze to wersja xdrive???moze to jakies inne lozysko?? moze dyfer. nie wiem za cos sie zabierac? ktoś coś??

Ma ktos jakis pomysł?

...ja nie mam.

Tez mam dziwne buczenie lecz slyszalne niezawsze i przy niskich predkosciach. Jezdze juz tak od ponad roku. Dodam ze rowniez wymienilem lozyska w przednich kolach, zawieszenie bylo badane na wszystkie mozliwe chyba sposoby , skrzynia biegow i silnik jak i dyfer zostal wykluczony jako zrodlo problemu. Opony wszystkie nowe zbieznoc, katy... Mechanik zastanawia sie nad tarczami czy to nie one wydaja taki dziwek poniewaz buczenie nie jest regularne a pojawia sie roznie i jest slyszalne czasem mniej czasem bardziej. Dodam ze tarcze ma nacinane.

Problem chyba nie jest powazny poniewaz zrobilem tak juz ok 19000 km i nie widze pogarszania sie problemu tym bardziej ze czasami tego buczenia nie slychac.

Jak rzowiazesz problem z tym to napisz .

pozdr

Tak opony! Duzo osób pisało juz wczesniej o tym ze taki odgłosy mogą wydawać opony ale w wilkanizacji sprawdzili o twierdzili ze są ok więc odpuscilam... Teraz oczywiście żałuje bo był niepotrzebny stres i opony musiałam kupic nowe w Niemczech:/ wiadomo drożej:/ ale z drugiej strony cieszę sie ze to nic poważnego.