Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy coraz bardziej staje sie to denerwujące

1.Szarpanie to znaczy jadę np na 4,5 biegu i puszczam gaz i czuje szarpniecie jak by od strony kierowcy(podemną) to samo po dodaniu gazu delikatne szarpnięcie

2.Buczenie temat rzeka... 1,2,3 bieg cisza 4,5,6 betoniarka przy max bucie i co lepsze jadąc tak 4,5 but poczułem delikatny zapach spalin w aucie tylko raz tak sie zdarzyło a buczenie non stop.Buczenie wystepuje tylko pod obciążeniem na postoju itp przy przegazówce nic

Opublikowano

Widzę, że zamiast twoich tematów usuwają inne posty chociaż mógł byś się podłączyć do innego tematu zgodnie z regulaminem.

Dziwne to jest.

Sprawdź czy masz olej w skrzyni :mrgreen:

Opublikowano

dobra dobra pośmialiśmy się

i teraz powiedzcie co to moze być? rury ic wszystko sprawdzone szczelne... chłodniczka egr do kolektora też szczelna

Opublikowano

Nie bardzo łapię co masz na myśli

Buczenie wystepuje tylko pod obciążeniem na postoju itp przy przegazówce nic

Obciążenie na postoju ? to jakie to jest obciążenie ? kilka osób siedzi w aucie ? czy masz na myśli obciążenie silnika ? to jak go obciążasz na postoju ? noga na hamulec i puszczasz sprzęgło ?

Inna sprawa jak poczułeś spaliny będąc w aucie to lepiej sprawdź wydech najprościej jak zatkasz wydech i przykazujesz.

Nagraj to buczenie,

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Jak na nagrać buczenie, jeśli co najmniej 2 elementy bucza w aucie?:D

A tak jeszcze bardziej ot, to Staszek postow napukal przez kilka miesiecy ponad 2x tyle co ja przez kilka lat.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Opublikowano

Kolego Faliszewice na postoju tego nie ma podczas jazdy 1,2,3 but nic cisza ale jak już na 4,5 biegu da się but to buuu(auto ma moc) dodam,ze to sie stało tak,że jechałem sobie tak około 100km/h na 5 biegu i dałem but do 120 i sobie leci już 130km/h i nagle buu aż zjechałem na przystanek zgasiłem auto odpaliłem i nic moc jest ale buczenie zostało..obejrzałem wydech pod spodem nie widać jakiegoś pękniecia itp...dymek nigdzie nie ucieka

jest to tylko przy jeżdzie 4,5,6bieg but i się zaczyna

Opublikowano

Yo jest coś nowego co Ci sie dzisiaj przytrafiło ? Czy tylko z nudów odgrzewasz stare posty ?

obejrzałem wydech pod spodem nie widać jakiegoś pękniecia itp...dymek nigdzie nie ucieka

Dobrze sprawdzić szczelność wydechu to nie wystarczy zaglądnąć pod auto.

Te buczenie to nikt Ci nie zdiagnozuje przez internet.

..........................................................................................

Opublikowano

ale jak dobrze..oblukałem cały wydech...uruchomiłem auto...kumpel nawet robił przegazówki delikatne i nic nigdzie nic nie buczy nic nie ucieka(dymek np z nieszczelności itp) dopiero dzieje się to pod obciążeniem jak się jedzie na 4,5,6

aa dodam,że np wbijam 4 gaz do podłogi i słychać minimalne buczenie ale wraz ze wzrostem prędkości jest większe.Jak się wrzuci już 5 bieg i da gazu lekko to buuu

Opublikowano

Daj sobie założyć elektroniczny kaganiec na 120km i sprawę będziesz miał z głowy.

ale kolega powyżej Ci dobrze pisze

Prawdopodobnie gdzieś puściło mocowanie i łączenie, skoro czujesz szarpanie i buczenie.

Już nie pamiętam jaką masz skrzynię bo jak automat to mu się przyglądnij .

Aby wykluczyć turbinę to powinieneś jechać z jakiś 0,5-1 km jechać na 3 z podwyższonymi obrotami.

Kiedy Ci szarpie ? przy zmianie biegów czy samo od siebie ?

Daj się przejechać doświadczonemu mechanikowi.

Jak będziesz kiedyś u nowego mechanika to mu daj tylko jedną rzecz do diagnostyki bo jak mu dasz całą litanię z forum to facet sobie wybierze coś co jemu pasuje aby łatwo parę groszy zarobić a resztę to Cie oleje i powie teraz nie mam czasu i przyjdź za rok jak uskładasz kasę.

Ps.

Najważniejsze bym zapomniał nie męcz mechanika bo przestanie telefony od Ciebie odbierać.