Skocz do zawartości

Wentylator nawiewu e46 ;/

bmtriko

Rekomendowane odpowiedzi

dobra kolego to powiedz mi jak dam np podczas jazdy jak startuje np rano na auto przejadę tak z 10km i potem dam sobie ręcznie na full chociaż na chwile to powinna buczeć czy nie?

Czyli wychodzi na to że lubisz przyśpieszyć na samą końcówkę. Wiesz nie powinna zabuczeć jak pójdziesz na "opór", każda jest inna. Nie znajdziesz dwóch jednakowych.... Ja Ci powiem z własnego doświadczenia że musisz nauczyć się żyć z pewnymi wadami. Każdy z nas je ma, ważne to umieć je akceptować. No chyba że wymienisz ją na nową. Ale decyzję co zrobisz zostawię tobie.

Z twojego opisu by wynikało że wentylator na pełnych obrotach wpada w wibrację, tylko trzeba się zastanowić czy to nie obudowa. Sam wentylator jak jest dobrze przytwierdzony to nie powinien wibrować , ale jak jak mu posmarowałeś to pomagało czyli sprawa ułożyskowania a tego to domowym sposobem nie naprawisz.Teoretycznie to można by go na stole podłączyć i zobaczyć ale byłoby sporo zabawy aby go odpowiednio umocować , więc ... chyba się domyślasz co dalej.

Ps. jak tak dalej pójdzie to przerobisz wszystkie tematy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Staszek, uczę dzieci z gimnazjum więc mam cierpliwość do ludzi takich jak Ty. Weź wyjmij ten wentylator, podepnij na krótko i wentylator w łapkę (jeśli dasz radę tak chwycić, żeby same wiatraki nie ocierały o rękę) i sprawdź na full obrotach co się dzieje... Wcześniej możesz też sprawdzić jak działa bez montowania tych wszystkich osłon i kolektora, może sam wentylator jest ok, tylko zamontowałeś coś kiepsko. Może jest trochę źle wyważony, wystarczy docisnąć ktoryś z wiatraków w stronę łożyska lub minimalnie któryś odsunąć na wierzch.

Kupiłeś jakiś szrot nie pasujący do tego modelu bo chciałeś przyoszczędzić i nie pakować się w wydatki (nowy wentylator oryginalny to koszt blisko 2000zł). Zamiast kombinować z kupnem wentylatora od innego modelu albo z jakimiś innymi numerami niż wchodziły faktycznie do E46 kupiłbyś lepiej sprawną używkę i miał problem z głowy. Kupiłeś to w ASO czy jako nowy oryginał na eBuy'u? W pierwszym przypadku dokonaj zwrotu a w drugim przypadku zbieraj już na prawdziwy oryginał bo ten Ci pewnie nie zadziała i jeszcze założysz 100 kolejnych tematów na tym forum o tym wentylatorze. Kup i włóż to co mówi realoem, że powinno siedzieć w Twoim samochodzie i wróć do nas. I myślę, że temat do zamknięcia.

Tak, czytałem jak Staszek wlewa za 20zł... Tak się domyśliłem, że to ściema, że włożył tam nowy oryginał bo to przecież ze 100 tankowań będzie za to. Kliknąłem w linka, który wstawił o tym wentylatorze i w pierwszych postach widzę złote rady: "nowy kosztuje 2000zł, ale da się kupić inny za 500zł"... Dalej nie czytałem, to mi wystarczyło... I żeby nie było, że ktoś się śmieje z braku lub nadmiaru pieniędzy... Za te pieniądze, które wydał, mógł spokojnie kupić używkę z gwarancją rozruchową i nie byłoby problemu z niedziałającym oryginałem od Anglika z innego modelu...

za jedno trzeba Stacha pochwalić... pomimo że kupił trupa od Mirka przedsiębiorcy, podejmuje sie napraw, z lepszych skutkiem czy gorszym ale chłopak działa ;) nie wiemy ile juz władował, ile usterek było bez rozpisywania sie na forum ale jest doskonałym przykładem kupowania aut przez Polaków

ma być tanio, młodo i jeszcze raz tanio

jest młodo a reszta.... reszta sie nie liczy

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg