Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego z góry przepraszam za jakiekolwiek złamanie regulaminu.

Mam wuja w Niemczech który znalazł mi BMW e46 1.8 benzyne z 2000r. w stanie niby idealnym (180k przebiegu) ale z małym wyjątkiem odnośnie silnika który nie wkreca się na wyższe obroty. Odpala normalnie i po wrzuceniu jedynki albo wstecznego samochód się toczy na najniższych obrotach, natomiast wystarczy delikatnie dotknąć pedał gazu i samochód gaśnie, tak jakby się zalewal. Wiecie może czy to coś poważnego odnośnie kosztów naprawy czy raczej macie jakieś pomysły co ewentualnie jest tego przyczyną? Piszę tutaj ponieważ nie mam zielonego pojęcia na temat tych silników a nie mam też możliwości grzebania przy samochodzie i kupował bym go raczej w ciemno dlatego nie chciałbym się wtopić z pieniędzmi.

Opublikowano
Tak zupełnie w ciemno to ci nikt nie odpowie może to być pierdoła a i coś poważniejszego. Dobrze było by podłączyć pod kompa. Może być coś z przepływką, czujnikiem wałka, przepustnicą czy inne można by tak długo wymieniać. Moim zdaniem można kupić takie auto jak wiesz co jest grane i wiesz, że zrobisz a jak masz wujka na miejscu to może ci znajdzie jeszcze ładniejsze auto nie ma się co napalać na pierwsze coś się trafiło.
Opublikowano
Znajomy mechanik stwierdził że skoro Niemiec tego nie naprawił sam to pewnie nic mu nie wyskoczyło na kompie, dlatego obstawia katalizator bo tego pod kompem się zdiagnozować nie da a były przypadki gdzie wycięcie pomagało w takich sytuacjach. Jak myślicie?
Opublikowano

Wytniesz katalizator to Ci w Polsce przegladu nie przejdzie :D

Druga sprawa zapchany katalizator po 180 tys. ? :> Dziwne troche :)

Po 3 jak bedziesz chcial wstawic nowe kata to tez troche wydatek :) I to o ile to jest wlasne ta przypadlosc :)