Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś oglądałem tą bemkę:

http://otomoto.pl/bmw-318-e46-318i-idealny-stan-okazja-C33196216.html

I w realu prezentuje się dużo ładniej z zewnątrz niż na fotkach. Nie znam się za bardzo na silnikach, a tu po odpaleniu zimnego pracował dość dziwnie - słychać jakby delikatny klekot coś pomiędzy dizlem, a pracą wtryskiwaczy gazu tylko, że ciszej (odgłos może potęgowało to, że auto było w garażu. Przez jakieś 15-20 sekund pracował na trochę wyższych obrotach potem spadły. Podany przebieg to ściema, kierownica jest wytarta na jakieś 300 000km, a drążek zmiany biegów ma skórę wytartą do plastiku, a ta skóra przecież jest gruba. Auto sprowadzone z niemiec, i po roku chłop sprzedaje bo potrzebne pieniądze. Ogólnie właściciel w porządku nie negował, że przebieg pewnie cofnięty, sam był ciekawy jak mierzyłem grubość lakieru (okazało się że na klapie jest 240, a reszta 80-140).

Mam zamiar zobaczyć jeszcze:

http://otomoto.pl/bmw-320-2-0-benzyna-m-pakiet-mega-sta-C32869194.html

To będę miał porównanie w pracy silnika i:

http://olx.pl/oferta/bmw-e46-2-2-benzyna-m-pakiet-okazja-CID5-ID5FDG5.html#1ae568b2d3

Te M-Pakiety są fajne, ale jak ktoś bierze taką z salonu to po dupie pewnie dostała lepiej niż standard. A mi najlepiej by pasowała ta pierwsza bo zmieszczę się w budżecie tylko ten silnik :mad2: jak na jakąś się zdecyduję to brać mechanika ze sobą, czy na stację diagnostyczną lepiej dawać.

Opublikowano
Jest podpięty specjalny temat o kupnie aut więc tam go umieść, jest tam mnóstwo rad co i jak więc nie będę się rozpisywał. Najbardziej podoba mi się trzecie, ale praktycznie na równi pierwsze, drugie to jakiś pokemon, ale jak 12 letnie auto nie odbiega niczym od nowego auta to powinieneś je brać :wink:
Opublikowano
Głównie to mi chodzi o głos silnika po odpaleniu, czy benzyniak tak ma pracować. Czy to przypadkiem nie panewki tak chałasują z uwagi na duży przebieg lub przykatowanie zimnego motoru. Drugie chcę obejrzeć żeby porównać do pierwszego, a trzecia mi by pasowała "170 KM" tylko czekam na dokładniejsze fotki wnętrza samochody bo muszę jechać kawał drogi, a oni zawsze zachwalają, że wszystko super, a potem człowiek tylko się wk.... , że tyle jechał.
Opublikowano
viewforum.php?f=44 tu masz odpowiedni dział do umieszczania ogłoszen, tak biez mechanika ze sama niech sprawdzi lakier i silnik, silniki benzynowe z 300kola przebiegu to juz prawie padaka jezeli ktos nie dbal o auto, sprawdz temperatue silnika bo w benzynowych czasami ktos specjalnie wyjmuje badz psuje termostat zeby ukryć wadę głowicy ze peknieta i nie trzyma kompresji, :D a ze m pakiet to nie znaczy ze ktos musial katować auto to tylko pakiet ospoilerowania, ciut nizsze zawieszenie m technik i wtetrze auta na styl m///, nie napisałeś ile chcesz przeznaczyc na autko najlepsza opcjia to 325i 190koni w gazie, albo 320i :D bo 325i to takie samo spalanie jak 320i a pod butem jest 190koni