Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przyszła na mnie wymiana tarcz przednich. Chciałbym kupić komplet (tarcze+klocki). Zastanawiam się nad Mikodą/Brembo/TRW.Jakich producentów polecacie?
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano

Jak nie jesteś rzeźnikiem tarcz hamulcowych - to mikoda.

Nie zastanawiałeś się nad ori tarczami? Akurat jest promocja.

Opublikowano
rzeźnikiem akurat nie jestem :P a jakie szły na pierwszy montaż do e46?
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano
Ja miesiąc temu zmieniłem na ATE przód Powerdisc tył zwykłe oraz klocki ATE. Wszystko zakupione na promocji łączny koszt zakupu 820zł.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano

Mikody broń boze Cie kupować....one sa masakryczne...:/ głośne i szału w hamowaniu nie ma...kup oryginał i masz problem z glowy...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

DO 320d słyszałem od ludzi jeżdżących normalnie, że dają radę - no ja bym ich nie założył bo na trasie bym je zarżnął.

Po raz drugi w tym temacie, zasugeruje oryginalne, są aktualnie w promocji.

Nawet ori nawiercane są jakbyś się uparł.

Opublikowano
kwestia tego typu jakie szły ori do bmw? Gdzieś czytałem że ATE...
Opublikowano
To chyba bez różnicy, na pewno lepsze niż zwykłe zamienniki ( nie wyczynowe/sportowe ) bo pseudosportowe pomijam.
Opublikowano

Komplet ori tarcz + klocki + czujnik z przesyłką do domu to około 700zł.

Wydaje mi się, że nie ma sensu kombinować.

Opublikowano
Podałeś cenę do 320 czy 330 ? Do 320 jak wiadomo są tańsze, do 330 interesowałem się to są wyraźniej droższe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cena super gdzie tak tanio?

Opublikowano

Cena super gdzie tak tanio?

bmwautoparts.net

Co prawda to Litwa, ale nie ma kłopotów. Sprawdzone.

Opublikowano
Podałeś cenę do 320 czy 330 ? Do 320 jak wiadomo są tańsze, do 330 interesowałem się to są wyraźniej droższe.

Cena za 320d, ale w tym sklepie nawet ori nawiercane do 330 są sporo tańsze niż w ASO w PL.

Kiedyś kupowałem tam gałkę zmiany biegów preformance za 150zł.

Nazwa sklepu parę postów wyżej.

Opublikowano

Na ja na Litwie będę atakował ( odbierał paczkę ) po kierę, jak kolega z forum.

Sam się kiedyś paliłem na te ori nawiercane ale nie ma potwierdzenia czy je ktoś już użytkował a tanie nie są.

Piszę o tych od 330 bo mam takie zaciski i jarzma do swapu.

Może inaczej - wiadomo, że jak ori to raczej dadzą radę ale chodzi o to o ile są lepsze od zwykłych ori te nawierty, żeby warto było dołożyć.

Opublikowano
...Może inaczej - wiadomo, że jak ori to raczej dadzą radę ale chodzi o to o ile są lepsze od zwykłych ori te nawierty, żeby warto było dołożyć.

Dobre pytanie. Z chęcią poczytał bym opinie użytkowników, ale nie znalazłem.

Jak dojadę klocki z przodu to może się skuszę.

Opublikowano (edytowane)

Robiłem kiedyś tu jak i na bmwsport referendum, że tak to nazwę - wyszło, że brembo oro najlepsze ale już niestety nie do dostania - sprawdzałem przez ic wawę i oddziały.

Co do tych ori nawiertów, to reasumując - skoro ori i nawierty to raczej lipy nie ma.

No a ja mam problem bo dwa radzaje tarcz wychodziły do zacisków które mam ...

Edytowane przez mikan
Opublikowano

Też sądzę, że lipy nie będzie.

Chyba jeszcze są dostępne tarcze ROTORA i MOVIT, ale to zupełnie inna cena.

Z tym BREMBO to nie wiedziałem. Dlaczego wycofali?

Opublikowano

Nie mam zielonego pojęcie - już z 1-2 lata temu pisali, że jest z nimi do e46 330 problem, ale jeszcze jak wydzwaniałem po PL bo była szansa, potem już [BAD] i info od producenta, że do e46 330 już robić nie będą.

Chodzi oczywiście o BREMBO ORO, nie inne modele - te oro są odlewane z przewiertem na wylot a nie jak większość.

Opublikowano

Czytaj uważniej, brembo oro, nie shitowe brembo budzetówki, nie pseudo sportowe ale ORO.

Coś koło 900zł za sztukę były. Jak były.

Opublikowano

podepne się pod temata

w niedługim czasie będzie szykowała mi się wymiana klocków na przód.Założone są tam TEXTAR i tu pytanie czy można nówki TEXTAR dać na przód? jeśli tarcze nie są pierwszej młodości lecz pracowały na nich textary???