Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie problem polega na tym że po odpaleniu zaświeca sie check engine usterka jest ogólna i dotyczy vanosów po skasowaniu tego błędu autko śmiga normalnie i ta usterka podczas jazdy sie nie zapala po 5-10 minutach po zgaszeniu i odpaleniu też nie a jak postoi 1h i podczas odpalania silnika pojawia sie ponownie ten sam błąd moc wtedy jest ograniczona ale po skasowaniu znowu jest wszystko ok do momentu aż auto wystygnie rok to 2007 a przebieg 101tys km i nie mam pojęcia co już z tym zrobić
Opublikowano
Koniecznie podjedz do mechanika na pewno coś poradzi i wymieni , a już na pewno podepnie pod komputer, sprawdzi jakie błędy wywala i już wszystko na 100% będzie wiadomo :cool2:
Opublikowano
właśnie w tym jest problem ze 2 mechaników poskładają ręce dodam że to się stało po odpaleniu autka na resztkach paliwa było w baku z max 3litry i po odpaleniu zapaliło ten błąd po skasowaniu podczas jazdy jest ok tylko wyskakuje mi on przy rozruchu zimnego silnika
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma takiego czegos jak zle chodzace bmw bez bledow w sterownikach....podjedz do kogos kto ma sprzet do bmw a nie ogolny scaner.
Opublikowano
w okolicy nie ma nikogo z porządnym sprzętem niestety na 3 kompach tem sam błąd ogólny dotyczący vanosów tylko jedno mnie zastanawia dlaczego ponownie się nie załącza na ciepłym silniku po skasowaniu tylko przy rozruchu zimnego 1 raz mi sie to pojawiło przy rozruchu zimnego silnika z 3 litrami paliwa w baku polecicie kogoś z dobrym kompem w okolicach opolskiego okolice opola nysy
Opublikowano
Mam BMW 318i rok 2007 przebieg 114.000. Zapaliła mi się lampka pomarańczowa uszkodzenie silnika. Pojechałem do serwisu, powiedzieli że (pewnie) uszkodzony serwomotor VANOSA, ale że mogę z tym jeździć. Tyle że moc silnika jest ograniczona. Zdecydowałem się naprawiać. Wymieniono serwomotor i problemy zniknęły. Opisuję ze względu na podobieństwo samochodu, przebiegu i objawów uszkodzenia.