Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po raz pierwszy :-)

Mam taki problem z Alarmem ponieważ popsuł mi się moduł komfortu i żeby sprawdzić jaki ma opis musiałem go wyjąć po włożeniu z powrotem znikł alarm nie miga nawet dioda pod lusterkiem. Myślałem że moduł w ogóle szlak trafił kupiłem nowy został przekodowany wszystko wróciło drzwi się otwierają itp itd lecz alarmu wciąż nie ma:-( co może być przyczyną? Czy przy wyjmowaniu mogłem coś uszkodzić tam za schowkiem na kopie wyrzuca mi błąd: anti-theft alarm system: interior protection

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może podczas kodowania nowego modułu ktoś źle dopisał, alarm do twojego samochodu, jak masz NCS to można spróbować zakodować pustym plikiem FSW_PSW.MAN jak był fabryczny to zostanie dopisany automatycznie (chociaż błąd pokazuje że jest zapisany ale może być tylko częściowo i jest niesprawność alarmu) może odłączyłeś któryś z czujników od alarmu, pewnie bez którego nie będzie działał w ogóle, W INPIE ZKE5 jest możliwość sprawdzenia alarmu, nawet poszczególnych elementów,

-ale jak masz nie fabryczne ustawienia np. światła dzienne, to zostaną wyłączone.

Opublikowano
Ten poduł komfortu jest za schowkiem pasażera. spróbuj coś na inpie pokombinować lecz nie za bardzo ogarniam ten program. Dziwne dla mnie jest to że na starym podule po demontażu i po 10 min go zamontowałem z powrotem alarm przestał działać myślę że gdzieś coś mogłem tam odłonczyłć. A wie ktoś coś na temat przewodów które idą tam za schowkiem czy któryś jest od alarmu może któryś z bezpieczników się spalil albo jakiś przekaźnik.
Opublikowano
Będę coś próbował z Tym zrobić jak się uda to odrazu napiszę na forum jeśli ktoś coś może jeszcze podpowiedzieć to proszę o dodanie wiadomości w poście :-)