Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozbierałem przód ostatnio i zauważyłem że z prawej strony brakuje uszczelki na listwę która jest pod lampą. Element nr 8 na rysunku - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AM33&mospid=47718&btnr=51_3267&hg=51&fg=20&hl=86

Wg katalogu przypada 1 sztuka na auto i u mnie była tylko z lewej. To jakiś błąd w katalogu i przypadek że u mnie brakowało? Moim zdaniem lepiej jakby były z obu stron.

Zwrócił ktoś uwagę przy rozbiórce jak ma u siebie? E46 przed liftem.

Opublikowano
Wydaje mi się, że ta listwa jest jedna. Leży na środku zderzaka na poziomie, gdzie maska z nerkami łączy się po zamknięciu ze zderzakiem.
Opublikowano

Co ty piszesz. Jemu chodzi o uszczelkę na listwę pod reflektor i idąc dalej tą myślą to mamy dwa reflektory i dwie listwy więc i uszczelki powinniśmy mieć dwie.

Jej brak nie jest powodem dyskwalifikującym pojazd z dalszej jazdy, będziesz kiedyś w pobliżu aso to sobie kupisz koszt ok 12zł.

Opublikowano

Ja już zamówiłem, masz rację to chodzi o tą co siedzi na listewce wyprofilowanej pod lampę. Ciekawe czemu REAL OEM nie przewiduje 2 numerów części czyli dla lewej i prawej strony? W rubryce ilość też stoi 1 a nie 2...

Jak zamawiałem to tak samo się dziwili i mówili że może pod tym jednym numerem jest komplet i za 12 zł przyjdą obie :)

Opublikowano
Bo zakładają, że ludzie są w miarę inteligentni wiedzą, ze maja dwa reflektory i dwie listwy. Więc i potrzebują dwóch uszczelek. Nie widzę w tym nic dziwnego.
Opublikowano

Nie jest to całkowicie niewarte zastanowienia, może być z jednej strony bo akurat z drugiej potrzebne jest tam wpadające powietrze do chłodzenia czegoś itp. W tym przypadku raczej tak nie jest ale...

Poza tym jeśli w naszym aucie występuje 10 takich samych spinek to ich ilość w katalogu jest podana - 10. Tak samo O-ringi i inne drobne rzeczy.