Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Przymierzam się do sprowadzenia X-3ki 3.0 (258km) i mam parę pytań.

Koszt takiego auta (2011r) to około 36000 euro + akcyza (Chcę kupić autko z m-pakietem), tutaj nasuwa się pytanie..

X-3ki na 3.0 to raczej rzadkość i chciałbym się zapytać czy ceny tych samochodów nie są lekko zawyżone, choć z drugiej strony X3 na 2.0 z m-pakietem to także rzadkość i ceny są w granicach 33000-34000 euro (Niska akcyza).

Serdecznie proszę o odpowiedź.

Z góry dzięki, pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli już decydujesz się na akcyzę 18.6% to raczej szukałbym motoru 35i albo 30d - wolnossący napewno trwały ale... :?:

To taki mój punkt widzenia, że ten M-Pakiet odłożył bym na drugi plan względem silnika - jak jadę to nie oglądam swoich zderzaków a czerpię inną frajdę

Opublikowano

Co do tego m-pakietu to macie trochę racji, nie da się ukryć ;)

Problem polega na tym, że mam wątpliwości co do kupna 3 letniego autka, które w salonie nowe kosztuje około 270-300tys za 170tys po wszystkich opłatach.

Czy cena tego samochodu nie jest zwyczajnie zawyżona przez to, że 3.0 jest raczej mniej popularny niż 2.0 w X3?

Interesowałby mnie diesel, benzyna odpada.

Czekam na Wasze odpowiedzi, z góry dzięki!

Opublikowano
Kolego, szukaj pod oznaczeniem X3 28i, bo tak nazywano wolnossace 3.0 w X3 F25 w pierwszych latach produkcji, pozniej 28i to juz 2.0 Turbo..
Opublikowano
Podejrzewam, że musiała ta X3 coś "przejść" - pewnie oferent z tego ogłoszenia ma dokumentcję z "przed" odnowy. Rozmawiałem kiedyś z nimi przy okazji innej oferty i można było zobaczyć stan poprzedni samochodu...

W sumie mają ciekawą ofertę samochodów i nie ukrywają ich przeszłości. Jeśli ktoś się zna i jest w stanie to zaakceptować, to czemu nie. Zdarzają się u nich też auta bezwypadkowe. Niestety wtedy cena jest zazwyczaj znacząco wyższa. Tak się składa, że czasami przejeżdżam koło ich placu i zerkam co tam ciekawego stoi.....

Opublikowano

Dyskusja zacna ,a teraz pojawią się wątpliwości 2,0 czy 3,0 i tak od początku :D Nie chcę gdybać ,ale chyba to już było przerabiane ? :wink:

Do moderatorów : czy z forum motocyklowym jest coś nie tak ? Nie działa od kilku dni ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
forum motocyklowe jest w rękach innego stowarzyszenia.

pozdrawiam

Paweł