Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem oryginalny zestaw ZF ( olej , miskę olejową ) oraz tuleję celem wymiany oleju w skrzyni biegów . Zadzwoniłem do serwisu BMW Dobrzański w Krakowie aby umówić się na wykonanie roboty.

I tu mnie zamurowało . Pan z serwisu poinformował mnie że wykonają tę robotę tylko na oryginalnych częściach BMW. Ja mu na to że mam oryginalne części. Pan odpowiedział że nie . Muszę u nich kupić i dopiero wtedy wymienią olej.

Co Wy na to ? Mam zamiar napisać o tej sprawie do centrali BMW ( podajcie proszę jakiś kontakt). Zadzwoniłem z ciekawości do drugiego autoryzowanego serwisu w Krakowie M-cars - tam bez problemu mogą to zrobić .

Podpowiedzcie co zrobić . Trzeba ukrócić tego typu wg mnie nieuczciwe praktyki.

Opublikowano
Najlepszą metodą jest wysłanie kopii rachunku od konkurencji za wykonanie usługi. Masz wybór, nie pchaj się tam, gdzie Cię nie chcą.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawa zamknięta. Odpowiedź BMW poniżej .

"Uprzejmie informujemy, że zarówno firma M-Cars jak i Dobrzański podejmują samodzielne decyzje związane z naprawą samochodów. Oznacza to, że autoryzowana stacja miała prawo odmówić wykonania usługi serwisowej, która polegałaby na użyciu części zamiennych, które zakupił Pan poza autoryzowaną siecią, gdyż takie działanie nie jest zalecane przed producenta. "

Postępowanie BMW Dobrzański dla mnie dyskwalifikuje ten serwis jako firmę której mam powierzyć mój samochód.

Oczywiście to moje zdanie i moja decyzja . Każdy decyduje sam :) .

Opublikowano

popieram przedmówcę:

- wymieniaj co 60 tys km.

Z automatów amerykańskich korzystam od ponad 10 lat

jestem zadowolony, i zawsze właściwa pielęgnacja automatu

dawała efekt bezstresowej jazdy.

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

Opublikowano
Co do automatu to mówią ze olej jest do końca żywotu skrzyni.... ale nie dodają że ta skrzynia kończy żywot przez to że olej nie zmieniany. Co do Krakowskich ASO to sob ie odpuść , poszukaj PIM serwis.