Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, mam taki problem w x5 2011 po lifcie mam ją od 6 miesicy i niemoge znalez żadnego kanału tv a mam tuner cyfrowy, x5 pochodzi z francji ale to ponoc nie przeszkadza, poradzcie coś.
Opublikowano
swego czasu znalazł mi kanały analogowe bo ma tuner analogowy i cyfrowy ale to wszystko, jestem z pod rzeszowa i chyba nie powinno być problemu z sygnałem, m menu mam ustawione na europe centralną jak ktoś się orientuje w temacie to prosze o rozwimięcie tematu .pozdrawiam
Opublikowano
Problem, może tkwi w systemie kodowania. Cyfrowy z Francji wcale nie musi odpowiadać cyfrowemu z Polski. U nas jest kodowanie DVB-T MPEG-4 związane z sygnałem HD, a reszta świata DVB-T MPEG-2. Sprawdź w instrukcji tunera jakie kodowanie. Teraz to i już analog milczy.
Opublikowano
w instrukcji doczytałem ze jest mpeg4 i piszą ze tuner powinien działać w całej europie i we szystkich x5 są takie same, wiem ze na niekture kraje kodowanie jest inne niz w np. w polsce ,a w ASO tez mi powiedzieli ze to bez znaczenia ze pochodzi z francji
Opublikowano
I nie mam żadnej instrukcji do tunera ,mże ktoś mi podpowie jak to można sprawdzić, moge podać nr. vin może ktoś się bardziej orientuje niż ja i wie jak to sprawdzić
Opublikowano
m menu mam ustawione na europe centralną jak ktoś się orientuje w temacie to prosze o rozwimięcie tematu .pozdrawiam

Zmień na Słowację albo Czechy.

Opublikowano
W Polsce nie zawarczy, w innym kraju tak a i owszem
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg