Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem niedawno Bmw e46 318d 2004r i mam pytanie odnosnie filtrów czy filtr oleju to innaczej filtr odmy? I czy np filtr powietrza czy tej odmy można samemu wymienić? Czym się różni 320d od 318d tylko mocą?
Opublikowano
Witam kupiłem niedawno Bmw e46 318d 2004r i mam pytanie odnosnie filtrów czy filtr oleju to innaczej filtr odmy? I czy np filtr powietrza czy tej odmy można samemu wymienić? Czym się różni 320d od 318d tylko mocą?

filtr odmy to separator - warto wymienić .

A filtr oleju to filtr oleju wymienia się wraz z wymianą oleju ;) to dwie różne rzeczy ;D

Mocą i osprzętem ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odme najlepiej wymienic przy wymianie filtra powietrza bo wszystko znajduje sie w poblizu i przy jednej robocie wymieniamy dwie rzeczy.W dziale zrob to sam jest foto relacja.
Opublikowano
a jeszcze jedno spytam olej to kiedy najlepiej wymienac wiem ze co ile km lub co roku i właśnie nw kiedy czy przed zima czy po najlepije?
Opublikowano

Zasadnicze pytanie.

Czy wiesz kiedy był wymieniany ostatnio olej i filtry?

Jeżeli nie, to sugeruję to zrobić.

Na pytanie, na które rzeczy warto zwrócić szczególną uwagę, od czego zacząć, jakie części stosować, jakich producentów unikać na pewno odpowiedzą koledzy z dieslami lub po prostu poszukaj na forum.

Warto również poczytać instrukcję. Wbrew pozorom jest tam trochę ciekawych rzeczy.

Miłego i bezawaryjnego użytkowania.