Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co w INPA oznacza, że turbina jest w 50 % kontrolowana ?

W DIS chciałem przeprogramować moją klimatyzację żeby się nie włączała automatycznie,

wchodzę w Coding, wybieram Key Memory lub Car memory, łączy się wszystko ładnie, ale pojawia się błąd:

"VIN and ZCS /FA cannot be read out from EWS/KMB/LSZ control unit!" i koniec dalej nic nie mogę zrobić. Pomoże ktoś w tej kwestii ??

W INPA mam również błąd jak wchodzę w sprawdzanie silnika M47 dde 3.0:

Wersjaskontrolle, Nicht zusammenpassende Wersjaen. Fehrfunction ist moglich! czy to normalne, bo na przykład nie mogę wejść w sterowanie świec żarowych, pojawia się błąd: apicheckjobstatus: error: #98 sys-0008: JOB NOT FOUND...

dzięki z góry za info.

Opublikowano

Po co się męczysz z DISem? Odpal NCSexpert i wykoduj sobie GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_1

Jeśli chodzi o błąd wersji to nie martw się tym, to standard.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Po co się męczysz z DISem? Odpal NCSexpert i wykoduj sobie GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_1

Jeśli chodzi o błąd wersji to nie martw się tym, to standard.

Dzięki za info. GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_1 w NCS Expert te wartości mam nicht_aktiv dla CAR Memory i Key memory a i tak klimatyzacja się włącza jak przekręce kluczyk na zapłon, może da się jakoś na panelu klimatyzacji to zmienić ?

Opublikowano
zmieniłem interfejs na inny i mogę kodować podzespoły, ale cokolwiek co zmienię i ustawię w kodowaniu np. klimatyzacji to jak wejdę ponownie to nic się nie zmieniło. Zna się ktoś na DIS dobrze i może mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje ?
Opublikowano
Koduj NCSexpertem, użyj profilu EXPERMODUS. Są na moim chomiku mlodzik1.

Opublikowano
Mlodzik18 w NCS Expert na profilu EXERMODUS to jak odczytałem wartości do pliku to GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_1 mam na nicht_aktiv czyli tak jak powinno być a i tak się klima na 29 stopni i lekki nawiew włącza podczas przekręcenia kluczyka na ingnition. Chyba, że to nie to, ale próbowałem paru innych opcji i nic z tego. Może ktoś sprawdzić u siebie i zakodować powyższą wartość na aktiv i sprawdzić czy mu się klima włącza ??
Opublikowano

A dlaczego Ty sam nie chcesz sprobowac zakodowac sobie tego na aktiv?

Nic się nie stanie, najwyzej cofniesz to.

Masz drugi kluczyk do auta? Sprawdz czy jak odpalasz auto z drugiego kluczyka to klima tez jest wlaczona.

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_1

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_2

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_3

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_4

Sprobuj zmienic wszystko na aktiv.

Opublikowano
A dlaczego Ty sam nie chcesz sprobowac zakodowac sobie tego na aktiv?

Nic się nie stanie, najwyzej cofniesz to.

Masz drugi kluczyk do auta? Sprawdz czy jak odpalasz auto z drugiego kluczyka to klima tez jest wlaczona.

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_1

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_2

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_3

GEBL_AUT_B_ZUEND_EIN_4

Sprobuj zmienic wszystko na aktiv.

Z drugiego kluczyka jest to samo, w DIS jak wchodzę w kodowanie to nawet pisze jaki ostatnio kluczyk był włożony :)

Sprawdzę, ale wątpię, że coś z tego będzie.

Opublikowano

mlodzik1 spróbowałem to zmienić na aktiv i po zmianie jedynie co się zmieniło to po przekręceniu kluczyka klima włącza się mi w stan automatyczny. Po zmianie ponownie na nicht_aktiv klima ciągle się włącza.

Dodam jeszcze, że jak zmieniłem klimabetr bei zuend ein 1 na aktiv to klima włącza się tak jak zwykle a do tego z przyciskiem "śnieżki" "to jest przycisk który naciska ten kolega poniżej":

Ktoś z tego forum jest mi w stanie pomóc ? Bo rozkładam już ręce przed tym a to naprawdę jest wnerwiające.