Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 2 miesięcy tankuje na Orlenie diesla i verve czasem.Auto jeździ jakby było zamulone tak od miesiąca ,wcześniej tankowaniem tylko na BP lub Statoil.Niewiem czy to wina paliwa czy moze na cos innego zwrócić uwagę.

Pzdr.

Pozdrawiam
Opublikowano

Na pewno nie paliwo.

Trzeba zrobic porządną diagnostykę-bardzo wiele rzeczy w w aucie ma znaczenie na utrate mocy i zamulanie.

Opublikowano

Moze na kompie cos wyjdzie, jeździ jakby miał mniej koni.

Pzdr.

Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Filtry 2 lata temu zamieniałem , podejrzewam że to filtr paliwa.Jaki jest koszt czyszczenia egr?
Pozdrawiam
Opublikowano
Jaki jest koszt czyszczenia egr?

Koszt znikomy bo trzeba liczyć 1-2 godzin pracy ale to dla mechanika jest nie opłacalne więc Ci przy okazji może wymienić pół auta.

Ja teraz ostatnio wymieniałem , olej, wszystkie filtry, olej w skrzynce rozdzielczej,wymiana obydwóch termostatów i przy okazji wyczyściłem EGR, a był tak sasyfiony że chyba tam nic przez niego nie przechodziło.

Przy wymianie filtra paliwa starałem sie go napełnić przed założeniem ale to nie takie hop bo jak jest więcej jak 50% to się wylewa idt no ale przed odpaleniem odpowietrzaliśmy przez kilkakrotne przekręcenia kluczyka aż sie uruchomiła pompa co prawdopodobnie pogoniło powietrze linią powrotną do zbiornika, bo po tym zabiegu ładnie odpalił.

Najbardziej pracochłonne i skomplikowane było wymienić termostat bo jest dobrze schowany i jak nie rozbierze pół auta to do niego sie nie dostanie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.