Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano! Pytanie brzmi tak:

Co potrzeba miec by wrzucic hamulce z m3 do 330i ?? Same klocki tarcze zaciski czy cos jeszcze?? Generalnie nie dlugo bede wymieniać caly komplet i zastanawiam sie by moze czasem nie wrzucic od m3...jezeli byl juz ten temat na forum omawiany to prosiłbym o linka bo nie moge znalesc...z gory dziekuje i darujcie sobie jakis komentarzy pociskowych do mojej osoby...chodzi o konkrety....krotko i na temat...ci co se nie znają niech nie piszą w ogole...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano (edytowane)

W real oem sprawdź - jarzma, zaciski i pompa pewnie też.

Ktoś kiedyś wspomniał, że 330i ma większą średnicę niż m3, na pewno łatwo to sprawdzisz jak i to co tobie potrzeba do swapu.

Sam o tym myślałem, ale nie warto było przepłacać ( w/g mnie ) i wziąłem od 330i/d, grunt to dobry płyn, szczelny układ i przewody w oplocie, o dobrych tarczach minimu ori albo turbo groove bo brembo oro już nie robią.

Edytowane przez mikan
Opublikowano

Mam nadzieje, że nie zostanę zablokowany:) ale masz tu link do "sąsiedniego" forum, może to Ci coś pomoże.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=62383