Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakiś tydzień temu wyłączył mi się panej klimatyzacji szybko znalazłem uszkodzony bezpiecznik wymianiłem i zaczął działać, po 15 min jazdy znów przepalił sie bezpiecznik,

po jego wymianie klima działała znów przez kilka minut i taka sytuacja trwa nadal, jak wymienie bezpiecznik wszystko chodzi jest klima, sterowanie nawiewem, moc nawiemów sie zmiania. Bardzo prosze o pomoc jak mam dojść co powoduje taki stan rzeczy. Dziekuję z góry za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To moze byc zabrudzony czujnik AUC tz. Czujnik brzydkich zapachow/pylkow.

Przeczysc go i zobacz czy pomoglo.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=FB31&mospid=47741&btnr=64_0700&hg=64&fg=45&lang=pl

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Witam

Odłączyłem czujnik i dalej taka sama sytuacja ale zauwazyłem ze klima działała do momentu gdy "zerwałem" (energicznie przyspieszyłem)

wtedy zgasla. Czy to mozliwe ze to wzrost jakiegos napiecia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaki to nr. bezpiecznika?

Ps. co do dodawania gazu i wylaczania sie klimy to watpie zeby to cos z napieciem mialo wspolnego. Bardziej prawdopodobne jest ze masz gdzies przetarty kabel od (+) od ukladu klimatyzacji i podczas gdy silnik sie podnosi dochodzi do spiecia.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!