Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówiłem Ci z tymi felgami ;) Miałem kiedyś a3 1,8 125KM, i zmiana 15 na 17 już była mocno odczuwalna - zarówno w kwestii odpychania się, jak i spalania. Może pożycz od kogoś 18 to sam zobaczysz ;)

A co do mocy - myślę, że to jest taki urok BMW, że ile byś nie miał będziesz chciał więcej, bo moc i prowadzenie są tak idealnie dopasowane, że szybko się przyzwyczajasz i zaczyna się wydawać, że można by było więcej.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Musze przyznać rację i powiedzieć że miałeś racje :) a bardzo cenna uwaga muszę sobie zorganizować jakieś 18 na 1 dzień i sobie zobaczę jak to będzie,złotka nie skreślam bo już zainwestowałem 3 tyś. w niego ale zobaczymy jak będzie :) przydało by się te 30 KM więcej :)
Opublikowano
Witam generalnie nie udało mi się ogarnąć felg, ale rozmawiałem z kilkoma osobami i postanowiłem zakupić 18 cali ponieważ prawdo podobnie tą e46 pośmigam ten rok a na przyszły będę szukał czegoś mocniejszego ale też w e46 felgi jak kupie to sobie je założę na to autko obecne a jak będę sprzedawał je to felgi zostawię.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
by nie było że świat się kręci tylko w okół felg,więc postanowiłem zabrać się za wymianę filtra kabinowego oraz odgrzybienie i nabicie klimatyzacji, bo smród był nie miłosierny z nawiewu, co się okazało że filtra nawet nie było masakra! może jak poprzedni właściciel sprzedawał mi auto to sobie filtr na pamiątkę zostawił... bo nie wierze że szkoda komuś wydać 80 zł.Tak czy siak filtr od Filtrona zainstalowany klima odgrzybiona nabita :) zadzwoniłem dziś do ASO dowiedzieć się o kilka rzeczy i wiecie że taki przepływomierz krzyknęli sobie 1780 zł ładnie .. tak mnie zamurowało że zapomniałem zapytać o znaczek na maskę ile $$$
Opublikowano

Do tapicerki użyłem NIELSEN NAP EXTRA a do plastików NIELSEN FINESSE.

Oczywiście wszystko zostało uprane ręcznie a następnie wyciągnięte odkurzaczem piorącym, co do chemii jest spoko jeśli ktoś nie ma kasy na coś lepszego to

szczerze polecam bo naprawdę dają radę i ładnie się uprało a plastiki zmatowiły, jako że zajmuję się auto detailingiem mogę zawszę coś doradzić w razie pytań :) ja akurat wyprałem ta chemią bo i tak zaraz na tylnej kanapie moja córka zrobi swój porządek :D więc szkoda było używać lepszej chemii choć ta jest i tak dobra, pranko miało na celu odświeżyć wnętrze bo nie lubię jeździć po kimś.

Nie miałem czasu zrobić foto relacji ale z drugiej strony to tylko pranie tapicerki. Obecnie odkładam kasę na felgi i parę gratów więc w temacie w najbliższym czasie nic grubego się dziać nie będzie, jakieś tam pierdółki co najwyżej.

Opublikowano
tak mnie zamurowało że zapomniałem zapytać o znaczek na maskę ile $$$

W tamtym roku w Bawaria Motors na Czerniakowskiej płaciłem 120zł.

Wyjaśniło się coś z tym wariującym wskaźnikiem paliwa? Bo widziałem w kilku miejscach szukałeś pomocy, udało się zlokalizować przyczynę?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tyle pisales o felgach ze nawet o nich zapomnialem :D

Bardzo fajny efekt :cool2:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Jak blacha zdrowa to ino swapa robić na 2.8 i po problemie. Kupisz drugie, włożysz nie wiadomo ile kasy, a tutaj wiesz co masz... gorzej z silnikiem i osprzętem, ale kto nie ryzykuje, ten nie ma :P
Opublikowano
co do karoserii to nie ma tragedii, lekki dzwon był w prawy bok kiedyś...tyle mi się udało wywnioskować, ale elementy są dobrze spasowane, swap ? raczej nie planuje jeździć tym autem tyle by ładować w nie tyle kasy, jeśli chodzi o plany do tego auta to są skromne,felgi i wymiana części eksploatacyjnych, w niedalekiej przyszłości plan jest by zakupić e46 w oryginalnym M-pakiet i 330i.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ile foli zużyłeś do oklejenia tych elementów? U siebie mam pozadzieraną gumę od paznokci i zastanawiam się nad folią lub plastidipem :cool2:
Opublikowano
powiem Tobie szczerze,że ta folia to wygląda po prostu REWELACYJNIE!-na tyle dobrze,że nawet ja czlowiek nie chętny zmianom i różnym modyfikacjom zastanawiam się nad użyciem takiej folii do swoich listew :)
Opublikowano
jestem zadowolony z tej foli porównywałem z listwami u znajomego które był pomalowane w czarny połysk i w porównaniu z moimi oklejonymi nie widać różnicy naprawdę, i to nie jest tylko moje zdanie więc jest na pewno na żywo dobry efekt.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Od wczoraj mam problem z el. szybą przednią od str. pasażera a mianowicie gdy w połowię opuszczania szyby słyszę jak by trzask i szyba się blokuję i trzeba jej pomóc się opuścić lub podnieść naciskając 2 razy przycisk. Stało się to z dnia na dzień wcześniej chodziła cichutko i płynnie a teraz .. :?: może ktoś z was wie co trzeba zrobić ? wymienić mechanizm czy można naprawić samemu ? Edytowane przez CrAsH1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze byc ze masz pekniete plastikowe prowadnice na nozycach (czesc niewymienialna albo raczej praktycznie nie do zdobycia) i dla tego sie blokuje lub skrzywione nozyce. Musisz zdjac boczek i obadac czy to to.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!