Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Przedstawiam moje e46 z 2000.roku kupiony był w PL salonie,jestem jego 4 właścicielem.

Silnik 318i nie poraża mocą i osiągami, może uda się to zmienić w niedalekiej przyszłości.

Jest to moje pierwsze BMW jakieś plany mam co do niego więc opiszę te które chciał bym w pierwszej kolejności zrealizować.

Więc:

Gałka M-pakiet -Done

Oświetlenie kabiny pasażerskiej i tablicy rej. w LED -Done

Zmiana Listew ozdobnych wnętrza na piano black -Done

Kierownica wielofunkcyjna M-paikiet -

Nowe (schowki,popielniczka) pod panelem klimatyzacji -

Radio CD MP3 -

Klamki blenda w kolor nadwozia -

Lotka M-pakiet na tylną klapę -

Większe Koła 18-19 cali -

Tylne lampy na jakieś ładniejsze niż obecne -

Gwint -

Dalsze plany:

Cały zewnętrzny M-pakiet.

Wydech z kwasówki.

Fotele Kubły M-pakiet.

Czarna podsufitka.

Swap silnika na coś męskiego.

Lepsze heble.

Wiem wiem worek złota jest potrzebny :)

AKTUALNE ZDJĘCIA.

http://www.iv.pl/images/85748125337188208034.jpg

http://www.iv.pl/images/43424857033894343316.jpg

http://www.iv.pl/images/57590275703753596513.jpg

http://www.iv.pl/images/60754860683594458294.jpg

http://www.iv.pl/images/07438734919765686258.jpg

Pierwszy element układanki.

http://imageshack.com/a/img834/5576/bkfy.jpg

Edytowane przez CrAsH1
  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widze ze znalazles galerie :wink:

Pierwszy raz widze ten kolor, chyba zadko spotykany ale bardzo fajnie sie prezentuje a jeszcze lepiej na tych felgach na dole :cool2:

Mody na pewno poprawia wyglad samochodu wiec milego doposazania :mrgreen: a galka juz przykrecona?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Nie pchałbym się na Twoim miejscu z tym motorem w 18-19 calowe koła. Chyba, że znajdziesz jakieś lekkie, np. BBS RC, ale takie felgi odpowiednio kosztują. Poza tym przy obniżeniu nie wiem, czy nie będziesz musiał przy 19-kach rolować nadkola.
Opublikowano
Widze ze znalazles galerie :wink:

Pierwszy raz widze ten kolor, chyba zadko spotykany ale bardzo fajnie sie prezentuje a jeszcze lepiej na tych felgach na dole :cool2:

Mody na pewno poprawia wyglad samochodu wiec milego doposazania :mrgreen: a galka juz przykrecona?

No znalazłem heh, gałka jeszcze nie przykręcona na razie tylko zabezpieczona swissvax leather glaze, auto po weekendzie jedzie się malować więc nie chce by mi panowie brudnymi rękoma ją wybrudzili od razu. Jak już będzie po zabiegu zrobię fotki i wrzucę na 100%

Jadę zaraz do mojego dobrego przyjaciela http://kanar-customs.pl/ będziemy oklejać listwy ozdobne wnętrza na piano black i lekkie odświeżenie wnętrza choć solidne przejdzie dopiero jak wróci z warsztatu.

Relację z oklejania postaram się dziś wrzucić.

Opublikowano
Nie pchałbym się na Twoim miejscu z tym motorem w 18-19 calowe koła. Chyba, że znajdziesz jakieś lekkie, np. BBS RC, ale takie felgi odpowiednio kosztują. Poza tym przy obniżeniu nie wiem, czy nie będziesz musiał przy 19-kach rolować nadkola.

Ja wiem że ten silnik demonem prędkości nie jest :) moja wizja jest by się autem toczyć jak najniżej 18 cali spokojnie wejdzie będą dystanse może camber kit

a jak się nie zmieści to i się zroluje nadkola :) Wiem ile kosztują bbs rc ale nie je mam w planach,podejrzewam że felgi plus zawias plus opony będą kosztowały połowę tego co kosztowało moje auto. :D Autko ma być robione bez kompromisów i jeździć na różne grube imprezy takie jakie np. organizuję Raceism na pewno słyszeliście o nich,wielu osobom się to nie podoba wielu podoba mi akurat od zawszę się podobały nisko posadzone auta na szerokim kapciu :) Mam nadzieję że będę mógł dzielić się tu na forum również procesem budowania mojego auta liczę na pozytywne i też te negatywne opinie :)

Opublikowano

Mam identyczne auto,silnik,wyposażenie,rok nawet kolor-leithgelb metalic.

Te koła rozumiem tylko na wystawy,imprezy czy na codzień?Jak na codzień to licz się z tym,że zawiecha dostanie po tyłku i to ładnie.Elementy m-pakietowe do 118 KM R4???Tego to już nierozumeim-to trochę na wyrost(moim zdaniem oczywiście).Oczywiście życzę Tobie powodzenia w tym projekcie(auto ładnie się prezentuje na tych kołach z tym,że jak mówiłem zawiecha dostanie)Ja mam i inną wizję tzn utrzymać auto w najlepszym ori stanie bez żadnych modów.Jak znajdę więcej czasu to może strzelę kilka zdjęć i tutaj wkleję.Powodzenia w projekcie i pozdrawiam. :)

Opublikowano

Te koła rozumiem tylko na wystawy,imprezy czy na codzień?Jak na codzień to licz się z tym,że zawiecha dostanie po tyłku i to ładnie.Elementy m-pakietowe do 118 KM R4???Tego to już nierozumeim-to trochę na wyrost(moim zdaniem oczywiście).Oczywiście życzę Tobie powodzenia w tym projekcie(auto ładnie się prezentuje na tych kołach z tym,że jak mówiłem zawiecha dostanie)Ja mam i inną wizję tzn utrzymać auto w najlepszym ori stanie bez żadnych modów.Jak znajdę więcej czasu to może strzelę kilka zdjęć i tutaj wkleję.Powodzenia w projekcie i pozdrawiam. :)

Kolega już napisał, że te felgi są po VT (virtual tuningu) osobiście mi się bardzo podobają i chętnie nawet takie bym wkleił sobie do mojej coupety. Też poszukuje fajnych BBSów 17" z rantem, ale cięzko trafić za rozsądną cenę.
Opublikowano
Wiem,że są po virtual tuningu co nie zmienia faktu,że Kolega chce takie w rzeczywistości założyć.Problem w tym,że zawiecha dostanie,choć z drugiej strony zgadzam się,że wygląda to bardzo atrakcyjnie...ale coś za coś.
Opublikowano

Każdy ma prawo do własnego zdania,tak jak mówisz tobie się podoba styl klasyczny a mi na odwrót, jak by wszyscy szli w jednym kierunku to czy świat nie był by zbyt nudny ?

Zdjęcie na bbs i glebie jest zrobione komputerowo.

Wiem również że zawieszenie cierpi jak jest nisko i sztywno,ja tym autem na co dzień nie jeżdżę bo mam blisko do pracy więc wolę z rana się przejść z buta i się dotlenić,auto służy mi głównie na zakupy do C Handlowego i na weekend i nic więcej.

Dziś dopiero się zabieram za oklejanie listew relacja będzie wieczorem :cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ladna suszarka :wink: nie zapomnij dobrze przeczyscic szmatka z mikrofazy i igla tez sie moze przydac :mrgreen:

Do unikniecia osiadajacego sie kurzu jest tez dobra para wodna.

Powodzenia i czekam na efekty :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Każdy ma prawo do własnego zdania,tak jak mówisz tobie się podoba styl klasyczny a mi na odwrót, jak by wszyscy szli w jednym kierunku to czy świat nie był by zbyt nudny ?

Zdjęcie na bbs i glebie jest zrobione komputerowo.

Wiem również że zawieszenie cierpi jak jest nisko i sztywno,ja tym autem na co dzień nie jeżdżę bo mam blisko do pracy więc wolę z rana się przejść z buta i się dotlenić,auto służy mi głównie na zakupy do C Handlowego i na weekend i nic więcej.

Dziś dopiero się zabieram za oklejanie listew relacja będzie wieczorem :cry2:

No pewnie to Twoje autko i rozumiem,że masz swoją wizję.Skoro mało będziesz nim śmigać to te koła mają już więcej sensu.Ja prawie przez rok swoją 318 zrobiłem już 13 tys,więc nie mógłbym sobie pozwolić na takie koła.Również czekam na dalszą część relacji i jestem ciekaw jak te listwy będą się prezentować we wnętrzu po całej operacji.Bezawaryjności i pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Wyszło całkiem przyzwoicie,oczywiście listwy przed zostały odpowiednio odtłuszczone,jutro dalszy ciąg oklejania.

http://imageshack.com/a/img842/5552/zeugu.jpg

http://imageshack.com/a/img841/3522/flfh.jpg

Pochwal się co to za folia! Efekt świetny !

Sprzedam:
Opublikowano
Folia firmy Oracal 970 czarny połysk, jeszcze 2 listwy zostały do oklejenia dziś powinny być gotowe,jutro zamontuje jak kupie parę spinek nowych, były braki chyba ktoś wcześniej je też rozbierał i połamał kilka.Mam nową wizję i takie listwy będą przejściowe plan jest pomalować plast dipem pod kolor nadwozia :D
Opublikowano
Auto jutro jedzie się malować z powodu korozji chore są - 2 przednie błotniki, maska i zaprawka na tylnym prawym. nie są to jakieś dziury czy bardzo widoczne oznaki korozji, ale jako że ja przywiązuję ogromną uwagę do kosmetyki a brat jest lakiernikiem przeszło 12 lat w zawodzie, zrobi mi to w 100% w profesjonalnych warunkach,a ja się zajmę już po detailingiem. :)
Opublikowano

widac ze dbasz i bedziesz dbac o bi em dablju i za to :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

fajny kolor, taki inny....

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Dzięki, kolor delikatnie się różni ale podobno straszenie trudno dobrać idealnie kolor do tego lakieru,samo wykonanie jest bardzo dobrze pomalowana,nie ma też od kurzu. Z racji tego że znalazłem w dobrej cenie fajne 18 calowe repliki bbs lm zadzwoniłem do znajomego który handluję oponami by dowiedzieć się jaki rabat mi da na opony do felg,niestety już jest kolejna osobą która daje moi do zrozumienia że auta osiągi które i tak są słabe jeszcze pogorszą się przez taki rozmiar i szerokość felgi.A powiem szczerze że jak tylko kupiłem auto te 118KM myślałem że wystarczy a już zaczyna mi brakować dodatkowych KM.. zaczynam rozważać zmianę koncepcji nad sprzedażą i kupnem przynajmniej 320 lub zamianą na e36 coupe 328-330ci.

Tak wiem wiem przecież pisałem że autem mam się toczyć i nie przeszkadza mi mała moc.. itp. Ale posłuchałem paru osób i zdaje się że mają racje.