Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

www.hartge.de

Diese Webpräsenz befindet sich noch im Aufbau.

Bitte versuchen Sie es zu einem späteren Zeitpunkt noch einmal.

This site is currently under construction.

Please try again later.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
.... zadzwon do mm-performance, ktorzy sa przedstawicielem Hartge- i sie spytaj. Chlopcy z Warszawy zastanawiaja sie aby przejac wszystkie boxy Hartge i sprzedawac pod swoim LOGO, tylko co sie stanie jak wejda nowe wersje serii G. ?!@ co do plotek- firma stracila wspowlasciciela i byc moze bedzie na sprzedaz lub reaktywacja pod nowa firma - sam twierdze ze cena/jakosc tych boxow sa bardzo dobre - i trzymam kciuki aby firma sie odbudowala na nowo pod tym samym szyldem Hartge.
Opublikowano

Co do plotek : firma Tesla bankrutuje od kilku lat... a autka sprzedaja sie calkiem ,calkiem ,serwisy tez dzialaja.

Upadek takich firm to kwestia lat .nie dni :D

Opublikowano
Co do plotek : firma Tesla bankrutuje od kilku lat... a autka sprzedaja sie calkiem ,calkiem ,serwisy tez dzialaja.

Upadek takich firm to kwestia lat .nie dni :D

A w Chinach jedną trzecią mają zwalniać.

Co do upadku, czasem następuje szybko, niespodziewanie i boleśnie, więc różnie bywa

Opublikowano

sprawdź warunki zwrotu ;)

miałem 3 boxy na silniku 20i n20n20, ani jeden nie działał, każdy box odhamowałem w Kreatorze. Jeden z nich nawet zakłócał pracę silnika. 2 z nich były zdecydowanie bardziej renomowanych firm, niż to co wybrałeś. Związane jest to min. z elektrycznym sterowaniem WG turbiny.

Aktualnie mam wgrany program do sterownika - założony post na forum X3 F25. Nie zastanawiaj się nawet 1 min. i czipuj.

Opublikowano
Juz zamowilem... ryzyko zadne ,zawsze moge oddac ,Dinan to w Stanach ,,taki europejski'' Hartge ,montaz odbywa sie u dilera gdzie serwisuje i kupilem auto ,wiec nie mam obaw :D
Opublikowano

sprawdź warunki zwrotu ;)

miałem 3 boxy na silniku 20i n20n20, ani jeden nie działał, każdy box odhamowałem w Kreatorze. Jeden z nich nawet zakłócał pracę silnika. 2 z nich były zdecydowanie bardziej renomowanych firm, niż to co wybrałeś. Związane jest to min. z elektrycznym sterowaniem WG turbiny.

Aktualnie mam wgrany program do sterownika - założony post na forum X3 F25. Nie zastanawiaj się nawet 1 min. i czipuj.

a zdradzisz od których producentów były te box'y ???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A tak na marginesie i tak dojdą ze box był podpięty po tzw. wcześniejszych parametrach dawkowania paliwa ....

Nie wiem, czy dojdą. Ja z boxem Hartge przejechałem około 50 tys. km. Kilka razy byłem w ASO w tym czasie. Nie doszli. Tuż przed końcem standardowej gwarancji wtryskiwacze były do wymiany. Wymienili bez dyskusji. Nie wiem, czy była wykonywana w tym celu jakaś rozszerzona diagnostyka. Spodziewam się, że tak, bo mimo iż to powszechnie znana przypadłość, to fakt upływającej gwarancji zachęca do zgłaszania urojonych usterek...

Opublikowano
Nie ma to jak ,,wolny'' kraj ,mozna tuningowac bezposrednio u dealera BMW :D
Opublikowano
Swoją drogą nie za bardzo jest zrozumiałe, dlaczego do X3 nie ma performance kit. Do żadnego z silników. Było to wałkowane, ale dotychczas nie spotkałem się z argumentami przekonującymi. Skoro taki "upgrade" jest dostępny w innych modelach, to dlaczego tu nie? Może hasło "radość z jazdy" ma dotyczyć pozostałych modeli a X3 jest dla niewiast, które w znakomitej mniejszosci doceniają lepsze zbieranie się furki (I te nieliczne mogą sobie wspierać budzet naszego kochanego Państwa, płacąc horrendalna akcyzę: albo w silniku za dodatkowe cylindry, albo w paliwie dla równie sensownej 28i...)
Opublikowano
Cos w tym jest ,bo nawet oferta firm tuningowych do tego modelu jest mocno okrojona...
Opublikowano
Swoją drogą nie za bardzo jest zrozumiałe, dlaczego do X3 nie ma performance kit. Do żadnego z silników. Było to wałkowane, ale dotychczas nie spotkałem się z argumentami przekonującymi. Skoro taki "upgrade" jest dostępny w innych modelach, to dlaczego tu nie? Może hasło "radość z jazdy" ma dotyczyć pozostałych modeli a X3 jest dla niewiast, które w znakomitej mniejszosci doceniają lepsze zbieranie się furki (I te nieliczne mogą sobie wspierać budzet naszego kochanego Państwa, płacąc horrendalna akcyzę: albo w silniku za dodatkowe cylindry, albo w paliwie dla równie sensownej 28i...)

PPK jest dostępny do F25 do silnika 30d:

http://www.etk.cc/bmw/PL/search/selectCar/F25/SAV/BMW+X3+30dX/ECE/11/11_5828

Opublikowano

A, to zaskoczenie. Nie miałem pojęcia. I cena też nie urywa. No, ale tym biednym jak zwykle wiatr w oczy, boć to do 3,0D.

Ciekawe, czy udałoby się zamontować kit z F30 2,0D do X3 w ramach majsterkowania. Skoro można sobie zamówić części do pakietu za te 4 tysie.. Rozważania cokolwiek teoretyczne i nie za dużo w nich być może sensu praktycznego.