Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak bym szukal samochodu bez dachu to na pewno byl bym zainteresowany. Ladne wnetrze, przebieg tez O.K. jak mechanicznie wszystko o.k. to bym wzial nieznajac cen porownywalnych do tego modelu (bo nigdy nie szukalem) Jak i na zewnatrz i wewnatrz b.d. wyglada wiec milej zabawy przy jezdzie probnej (oby tylko deszcz padal :norty: )

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Powiem szczerze martwi mnie trochę, że nie jest to w oryginale wersja z kierownicą z lewej strony (przekladka byla w hamburgu). Gdyby nie to od razu bym jechał z gotówką oglądać. Czy ktoś mógłby się do tego odnieść czy jest to duży minus i czy mogą na przyszłość wyniknąc z tego problemy nawet jeśli teraz wydaje się być wszystko w porządku ? No i czy w związku z tym cena nie jest odrobinę zbyt wygórowana ? Będzie to moja pierwsza beemka i 3 samochód w życiu więc moje doświadczenie jest znikome i każda przemyślana rada będzie cenna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na przekladkach sie niestety nie znam ale z tego co widze to wycieraczki sa zmienione. Sprawdz czy lampy sa zmienione na europejskie tz. ze lewa swieci troche nizej jak prawa. Otwieranie bagaznika od stronz kierowcy powinno byc tez przelozone jesli bylo dobrze robione. No i najwazniesze gdzie bylo zrobiona przekladka bo w gre wchodzi Twoje bezpieczenstwo a przy airbeckach nie kazdy moze majsterkowac no i oczywiscie czy jest bezwypadkowy.

Co do srodka zostaly zmienione siedzenia, listwy z drewnianych-brazowych na srebrne, srodkowa konsola i kierownica.

http://www.bmwarchiv.de/vin/pl93189.pdf

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Ktoś dodał M-pakiet, ale zadbał o wszystkie szczegóły. Na konsoli jest więcej przycisków, niż funckji w VINie, musiałbyś sprawdzić czy to wszystko działa. Poza tym poczytaj o silniku M54B30 zanim podejmiesz decyzję, żebyś nie był później zaskoczony ;)

Numer podwozia WBABW52050PL93189

Kod typu BW52

Typ 330CI (EUR)

Typoszereg E E46 (CFL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji CABRIO

Układ kierowniczy RL

Drzwi 2

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka HIGHLEDER/LIGHTGELB-E 46 (V5LT)

Data prod. 2003-05-22

Składanie Wyposażenie

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S380A HARDTOP-VORBEREITUNG Przygotowanie pod Hardtop

S391A VERDECK DUNKELBLAU Dach składany granatowy

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON System HiFi Harman Kardon

S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L812A ENGLAND/IRLAND AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Wielka Brytania

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S880A ENGLISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, angielski

S930A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGIGK. Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2CAA LM RAEDER STERNSPEICHE 119 Obr. BMW, st. le. spr. gw. 119

S399A VERDECKBETAETIGUNG VOLLAUTOMATISCH Dach skł. el.-mech., całk. automatyczny

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

Opublikowano
Ktoś dodał M-pakiet, ale zadbał o wszystkie szczegóły. Na konsoli jest więcej przycisków, niż funckji w VINie, musiałbyś sprawdzić czy to wszystko działa. Poza tym poczytaj o silniku M54B30 zanim podejmiesz decyzję, żebyś nie był później zaskoczony ;)

Na ten silnik jestem zdecydowany już od dawna i jeśli chodzi o jego apetyt na olej to jestem tego świadomy. O awaryjności nic specjalnie nie slyszałem ani nie widziałem, żeby ktoś narzekał. Ogólnie ekonomiczność nie gra tutaj roli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest świetna ale...o ile kiedyś nie znajdziesz zrozumienia u ewentualnych klientów albo nie przemówisz do nich ceną to będziesz się z tym autem bujał przy sprzedaży.
Opublikowano

W Hamburgu to dosyć normalny sposób na zarobek wśród ludności kolorowej. Pisałem taki wątek kilka lat temu na forum.

Piszę to bo byłem, widziałem i jestem pewien tego co piszę. Auta z kierownicą po prawej stronie są rejestrowane w Niemczech, następnie takie auto trafia do wielkiej hali gdzie pracownikami są głównie czarni obywatele Niemiec. Na hali panuje hałas szlifierek kątowych a wnętrza stoją zapakowane w folii obok aut.

Dlatego przed wyjazdem do Berlina lub Hamburga zawsze proponuję przynajmniej podstawowe sprawdzenie auta po nr. VIN

Ps

Środek auta powinien być chyba żółty a nie czerwony :norty:, Na drweno szlachetne również mi to nie wygląda. O dołożonym M paku już wiesz więc niema sensu wspominać

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Dzieki za opinie i podpowiedzi.

Sam nie wiem czy się w to ładować czy poczekać jednak jeszcze i moze trafi się równie zadbany i dobrze wyglądający egzemplarz bez przekładki. Na pewno nie zaszkodzi zrobić te 100km i obejrzeć. Zawsze będzie potem porównanie.

Opublikowano
Powiem szczerze martwi mnie trochę, że nie jest to w oryginale wersja z kierownicą z lewej strony (przekladka byla w hamburgu). Gdyby nie to od razu bym jechał z gotówką oglądać. Czy ktoś mógłby się do tego odnieść czy jest to duży minus i czy mogą na przyszłość wyniknąc z tego problemy nawet jeśli teraz wydaje się być wszystko w porządku ? No i czy w związku z tym cena nie jest odrobinę zbyt wygórowana ? Będzie to moja pierwsza beemka i 3 samochód w życiu więc moje doświadczenie jest znikome i każda przemyślana rada będzie cenna.

Gdyby ten złom nie był z angli to by nie była taka cena niska .

Cena wygórowana :duh: napewno wg cen na allegro :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
50tys zł za cabrio 330i e46 po lifcie w stanie TOP to niestety absolutnie realna cena, jeśli Twoim zdaniem taka cena to przegięcie musisz niestety brać pod uwagę takie oferty jak ta którą wkleiłeś :cry:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A tak wogole co oznacz ta opcja

S930A Berücksichtigung Preisabhängigkeit Dummy-SALPA

Jak by to przetlumaczyc to wychodzi : brac pod uwage uzaleznienie ceny

ale jakos sobie nic z tym nie moge skojarzyc

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
50tys zł za cabrio 330i e46 po lifcie w stanie TOP to niestety absolutnie realna cena, jeśli Twoim zdaniem taka cena to przegięcie musisz niestety brać pod uwagę takie oferty jak ta którą wkleiłeś :cry:

Polać mu dobrze prawi :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.