Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy

Jak to jest z wyciem pompy wspomagania? bo oglądając filmiki na YT to pompy wyją tak,że osoba niedosłysząca by to usłyszała..a u mnie po odpaleniu auta cisza tylko jak kierownicą przekręcam to słychać takie delikatne jak by wycie... a po otwarciu szyby to wgl nie słychać

Czy pompa wgl powinna przy skręcaniu jakie kolwiek nawet minimalne wycie/lub coś podobnego wydać?

Opublikowano
nie powinno byc nic słychać podczas krecenia, zarówno przy zamkniętych oknach jak i otwartych

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

chyba jest podział i zaznaczone max/min - wycierałes korek ?

wyglada na pomiędzy min a max...

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

przy max skręcie zawyje... wiem,ale jak skręcam delikatnie kierownicą(szyby pozamykane)to słychać pompę takie delikatne uu

jeśli olej jest czerwony to jest sens lać nowy mobil ? czy to nic nie da?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli olej jest czyst czerwony to ja bym odpuscil, z drugiej strony wymiana to pare minut i koszty groszowe.Sam osobiscie w e46 wymienialem ale dlatego ze smierdzial spalenizna i mial czerwono-brazowy kolor.
Opublikowano
Kolego, poziom może i jest ok ale nawet na tym zdjęciu co dodałeś widać jaki w nim syf pływa. Płyn powinien być czerwony przezroczysty, a nie taki mętny jak u ciebie. Kup dwa razy tyle płynu ile potrzeba i połowę użyj do przepłukania układu. Może jeszcze uratujesz pompę.