Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Dziś w aucie pojawił mi się kolejny dość poważny problem ;(

Brak świateł mijania .

Lewa strona padła całkowita , a prawy xenon miga ;(

Na początku myślałem , że wypalił się lewy xenon - ale jak się okazało - po włączeniu świateł na chwilę się zapali i gaśnie , a prawy podczas jazy mruga co zauważyłem dopiero po zachodzie słońca .

Nie wiem czy ma to znaczenie ale w bagażniku spora ilość płynu chłodniczego mi się wylała w okolicach akumulatora , nie wiem czy ma to jakieś znaczenie - ale czy byłby to zbieg okoliczności ?

Nawet nie wiem gdzie szukać przyczyny , ale chyba nie w samych żarnikach i przetwornikach .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz jako pierwsze czy wszystkie kable sa cale i dobrze popodlaczane to wyglada na pekniety kabel.

Kiedys czytalem cos o migajacym xenonie i problemem byl kabel... ktory to nie wiem ale xenony byly skretne i podczas skrecania sie wylaczal moze u Ciebie jest to samo lub cos podobnego np. podczas samopoziomowania ale zeby dwa na raz?

Moze da sie sprawdzic to po podlaczeniu lamp tylko pod zasilanie. Jesli beda funkcjonowaly bez komputera to w lampach bedziesz musial szukac problemu.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Sprawdz jako pierwsze czy wszystkie kable sa cale i dobrze popodlaczane to wyglada na pekniety kabel.

Kiedys czytalem cos o migajacym xenonie i problemem byl kabel... ktory to nie wiem ale xenony byly skretne i podczas skrecania sie wylaczal moze u Ciebie jest to samo lub cos podobnego np. podczas samopoziomowania ale zeby dwa na raz?

Moze da sie sprawdzic to po podlaczeniu lamp tylko pod zasilanie. Jesli beda funkcjonowaly bez komputera to w lampach bedziesz musial szukac problemu.

Nie wiem jak podłączyć tylko pod zasilanie , ogólnie żarniki przekładałem z jednej na drugą stronę i nic to nie zmienia , muszę doczytać jak zmienić jeszcze przetwornice ale chyba trzeba lampę wyjmować a raczej na pewno

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiec to chyba ta wtyczka. Przynajmnie ta mi najbardziej pasuje. WDS dopiero poznaje to troche ciezko jest mi go ogarnac ale wylaczenie innych i zostawienie tej powinno spowodowac odlaczenie samopoziomowania.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/xenon_zps09c2ee87.jpg

A tutaj wtyczka od poziomowania. Mysle ze odlaczenie jej powinno pozwolic sprdzenie czy tu lezy problem.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/xenonpoziomowanie_zps34e6af1a.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Wiec to chyba ta wtyczka. Przynajmnie ta mi najbardziej pasuje. WDS dopiero poznaje to troche ciezko jest mi go ogarnac ale wylaczenie innych i zostawienie tej powinno spowodowac odlaczenie samopoziomowania.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/xenon_zps09c2ee87.jpg

A tutaj wtyczka od poziomowania. Mysle ze odlaczenie jej powinno pozwolic sprdzenie czy tu lezy problem.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/xenonpoziomowanie_zps34e6af1a.jpg

Tylko co ma samopoziomowanie do świecenia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze podczas samopoziomowania jest poruszany ktorys z kabelkow w gniezdzie lampy od zasilania i sie rozlacza kontakt.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!