Skocz do zawartości

e46 320d 136km problem ze światłami pozycyjnymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przeszukuje forum w próbie znalezienia odpowiedzi na mój problem ale nikt nie daje konkretnej podpowiedzi. Otóż mój problem polega na tym ze czasem potrafi zapalić mi się prawa strona świateł postojowych na wyłączonym zapłonie i przełączniku ustawionym na pozycję 0. Miałem przez chwile założone ledy w przednich światach ale szybko je wywaliłem i założyłem normalne żarówki. Jak te światła się zapalą i przekręce zapłon to miga mi prawy kierunek pomimo że nie jest włączony. Włączę lewy wszystko wraca do normy do kolejnego razu. Co może być przyczyną samoczynnego zapalania się tych świateł? Czy moduł świateł? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam.
Opublikowano
Kolego...moduł moze być przyczyną ale jednoznacznej odpowiedzi na to nie ma.Moze gdzieś jest po prostu zwarcie
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Pierwszy raz pojawiło to się podczas jazdy nagle zaczął migac prawy kierunek to włączyłem lewy i ustalo. Po jakimś czasie zauważyłem ze właśnie przy wyłączonym zapłonie zapaliła się prawa strona pozycji i ten kierunek po przekreceniu zapłonu tez mrygal. Później ustalo i znowu się pojawiło. Może chociaż podpowiecie co sprawdzać?
Opublikowano
Na kompie moduł świateł nie wykazał żadnych błędów natomiast po kilku odczytach błędów wyszło zwarcie do masy w przednim świetle i na halogenie to samo. Będę dzisiaj szukać a manetke tez sprawdze
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie ponawiam problem moduł świateł podmieniony i efektów nie ma nie znalazłem tez żadnych kabli które mogłyby się zwierac. Naprawdę ręce juz mi opadają bo ostatnio przez noc rozładowalo mi to akumulator. Nie wiem już co robić. Proszę o jakieś podpowiedzi. Z góry dziękuję.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jednak masz gdzieś błąd, to ze zapala się postojówka to może świadczyć o błędzie gdzieś w instalacji, nie koniecznie w postojówkach, ja jak miałem słabe żarówki z tyłu w światłach to migały mi ksenony, jak miałem żarówkę 24V w tylnym świetle to nie działały mi spryskiwacze ksenonów, wymieniłem wszystkie żarówki z tyłu i wyczyściłem styki i już żadnych błędów nie miałem, więc szukaj błędów w całej instalacji, wystarczą tylko zaśniedziałe styki aby powodować problemy lub stare żarówki, zacznij tam gdzie informuje o zwarciu do masy