Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje to E90 2005 fabrycznie bez dpf.

W zeszłym roku kupowałem plakietkę w Dekrze i dali zieloną 4.

Opublikowano

A co sprawdzali podczas sprzedawania Tobie tej plakietki? Bo chyba sprawdzaja tylko rocznik z dowodu rejestracyjnego, podstawiaja do tabelki i w ten sposob uzyskuja wynik. Przez takie sprawdzanie nie sa w stanie okreslic, czy masz, czy nie masz DPF.

Z jakiego rynku pochodzi Twoja sztuka?

Ad.

Opublikowano
A co sprawdzali podczas sprzedawania Tobie tej plakietki? Bo chyba sprawdzaja tylko rocznik z dowodu rejestracyjnego, podstawiaja do tabelki i w ten sposob uzyskuja wynik. Przez takie sprawdzanie nie sa w stanie okreslic, czy masz, czy nie masz DPF.

VIN.

Do tego wyszło drożej o 5 euro bo auto nie było z rynku niemieckiego.

Z jakiego rynku pochodzi Twoja sztuka?

Ad.

Auto jest z Belgii. W papierach jest EU4.

http://images61.fotosik.pl/916/13a5046f4cc648f5med.jpg

Fajna ciekawostka prawda ?

Wychodzi na to, że posiadanie lub nie na wyposażeniu S200A nie wpływa na normę EU4 w przypadku E90 :)

I nie ukrywam, cieszę się bardzo, że fabrycznie nie posiadam tego problemu zwanego dpf :)

Opublikowano
Boże, ludzie. Był tu podawany link gdzie jest wyjaśnione ze euro 4 uprawnia do zielonej plakietki. Euro 4 nie wymaga Dpf. Dopiero euro 5. E90 nie jest jedynym autem które ma euro 4 bez Dpf.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Czy wjezdzajac turystycznie np do Berlina musze miec naklejke z norma?
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

W Berlinie tę strefę łatwo zobaczyć na mapie, bo jest ograniczona ringiem S-Bahn, czyli torami kolei miejskiej, które tworzą pętle o kształcie Głowy Psa. :) Hundekopf :) Bez Kitu :)

A tak BTW, to nie wiedziałem, że może być EU4 bez DPF.

Ad.

• 4 lata później...
Opublikowano

Panowie potrzebuje dokument który potwierdza że moje e90 318d z 2010 roku posiada euro5.

Załatwiłem dokument homologazyjny z bmw Polska wyciąg z homologacji i takiego zapisu tam brakuje,

Jest tam numer 715/2007*692/2008A.

Znalazlem w internecie że jest to odpowiednik euro5.

Natomiast to za mało bo potrzebuje konkretny papier.

Mam klienta który chce wyeksportować auto na Ukrainę i dlatego jest mu to niezbędne..

Pomoże ktoś?