Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanie. Otóż, wymieniłem dzisiaj na nowy zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego. Po tej wymianie zapaliła mi się żółta kontrolka chłodnicy. Po całej wymianie płyn chłodniczy wlałem nowy tyle ile potrzeba. Przejechałem parę kilometrów a kontrolka dalej nie gaśnie. Na początku myślałem, że to powietrze ale kiedy odpowietrzałem to wylatywał płyn. Jeżeli chodzi o temperaturę to samochód się nie przegrzewa. Proszę i jakieś sugestie :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Podłączyłeś czujnik poziomu ? A ten zbiorniczek to nowy nowy czy nowy używany ? Może walnięty czujnik, na chłodnym silniku zobacz czy poziom płynu odpowiedni.
Opublikowano
Byłe przypadki, że w nowych zbiorniczkach kontrolka nie gasła i trzeba było mostkować kostkę przy czujniku. Jakiej firmy zbiorniczek?
Opublikowano
Zbiornik kupiłem nowy :) wiadomo zamiennik :) firmy Meyle Wszystkie części które do niego podłączałem to z fabrycznego zestawu :) Zbiornik surowy dostałem a wszystko po prostu ze starego przeszło do tego :) łącznie z czujnikiem tym na dole