Skocz do zawartości

napinacz/ślizg łancucha e46 320d m47n pilna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Znaczy wykręce trochę śruby i te rowki śruby przetrę a potem masa uszczelniająca no bo jak inaczej

A zdajesz sobie sprawę , że te "rowki", występują także w tym, w co chcesz tę śrubę wkręcić? I jak chcesz je odtłuścić powiedz?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
nie da się trza by górę ściągać a nikt o jedną srubkę nie będzie tyle roboty robił

To po jaki ch... nas katujesz tym debilnym pytaniem? Zastanowiłeś się trochę? Co, znowu chcesz usłyszeć, że "będzie dobrze"?

Nie będzie. Będzie do dupy i wiecznie będzie ciekło jak nie zrobisz tego porządnie.

Opublikowano

Zaklej śrubę silikonem i połóż na to cegłę. Na 100% lecieć nie będzie :mrgreen:

A na poważnie to kup to co Ci mówiłem. Porządny klej do gwintów loctite i spróbuj nim. Jak nie wyjdzie to albo ściągasz albo nikomu głowy tą swoją śrubą nie zawracasz bo się ośmieszasz.

Opublikowano

A na poważnie to kup to co Ci mówiłem. Porządny klej do gwintów loctite i spróbuj nim. Jak nie wyjdzie to albo ściągasz albo nikomu głowy tą swoją śrubą nie zawracasz bo się ośmieszasz.

Nic to nie da, nawet jak kupi całą paletę Loctite. Używam ich produktów w pracy, mam karty charakterystyk, mam swoje doświadczenie. Jak nie odtłuści, to nic mu się nie uda, i nie ważne, czy będzie to klej anaerobowy, czy Dri-Loc, czy użyje od czapy jakiegoś compoundu do impregnacji czy uszczelniania połączeń - jak nie odtłuści, a nie odtłuści, to nic to nie da. Loctite musi być nakładany na odtłuszczone powierzchnie.

Opublikowano

Nic to nie da, nawet jak kupi całą paletę Loctite. Używam ich produktów w pracy, mam karty charakterystyk, mam swoje doświadczenie. Jak nie odtłuści, to nic mu się nie uda, i nie ważne, czy będzie to klej anaerobowy, czy Dri-Loc, czy użyje od czapy jakiegoś compoundu do impregnacji czy uszczelniania połączeń - jak nie odtłuści, a nie odtłuści, to nic to nie da. Loctite musi być nakładany na odtłuszczone powierzchnie.

Opublikowano
No właśnie ja go w pracy też używam w siłownikach hydraulicznych. Kiedy kolanko wkleja się to z siłownika leje się olej. Tak nie ma opcji by cokolwiek odtłuścić. Jednak klej złapie trzyma i jest suchutko. Do tego są tam przenoszone silne drgania. Ale był by jeden problem. Odkręcić tą śrubę w razie potrzeby :mrgreen:
Opublikowano
Jak już bardzo chcesz experymentować to jak dobrze odtłuścisz śrubę i korpus wokół śruby i nałożysz klej to się zrobi tz strup co jakiś czas potrzyma , a jak przy tym spluniesz 3 razy za siebie to będzie lepszy skutek.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.