Skocz do zawartości

m50b20 vanos slaby na niskich obrotach

pluskwa9

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie, slabo ciagnie na niskich (w sumie wogole nie czuc tych 150KM). zrobione:

wymiana uszczelniaczy vanosa, nowy czujnik walka rozrzadu i walu korbowego, czujnik temperatury, sonda, przeplywka podmieniana to samo, brak lewego powietrza. swiece nowe (dziwne ze nie ma nalotu na swiecach, elektroda czysta goly metal).

Tylko uszczelniacze wymieniałeś?? Nie grzebałes coś wiecej w Vanosie? czy ktoś CI to robił? Próbowałeś podpiąć pod kompa?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

czujnik walka ERA nowy, ale podmienialem na dwa oryginaly siemensa (100% sprawne) i chodzi tak samo, po odpieciu jeszcze slabiej idzie a gdzies powyzej 3tys obr/min jest szarpniecie. na kompie wszystkie parametry sa ok, na wolnych przeplywka 9-10kg/h, sonda ladnie oscyluje, czujnik temepratury tez ok, w stagu podcisnienie 0.32-0,33, czasy wtrysku benzyny 3.4ms.

czujnik polozenia przepustnicy - mam dwa. na pierwszym mozna ustawic wartosc przy zamknietej przepustnicy 0.34-0.44v, na drugiej 0.54-0.66v (mniej wiecej). przy wartosci najnizszej chodzi slabo ale bardzo ladnie bez szarpania. przy wartosci najwyzszej chodzi duzo lepiej ale wystepuja szarpania przy odpuszcaniu i ddowaniu gwaltownym gazu. kazdy test robiony po odpieciu akumulatora.

czy ktos moze powiedziec jakie ma napiecie przy zamknietej przepustnicy?

• Zasłużeni forumowicze
Ja Ci już chyba podawałem napięcie na potencjometrze,u mnie coś około 0,5V.Fajki i cewki masz w dobrym stanie?Masz gazownie?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze

Pisałaś o stagu,czytam i nie widzę :duh: .

W plastikowej listwie nad wtryskami jest wiązka cewek.Sprawdz pod tymi gumowymi osłonkami(tam gdzie rozchodzą się kable)czy przewody nie zaśniedziały.U mnie po przelutowaniu tych przewodów jak miałem m50b20 silnik zaczął lepiej pracować.Mocno zaśniedziały.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.