Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaka jest fabryczna grubość lakieru BMW f10/11? Sporo jest elementów aluminiowych, serwisy BMW podają, że nawet ponad 200um jest uznawane za fabryczne. Jak jest u Was? Czy grubość lakieru zależy od koloru?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, sorry, patrzyłem i nie wypatrzyłem tematu. Do zamknięcia!
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja zamówiłem F10 525 z premium Selection szafirowoczarny indyvidual i miernik pokazywał od 160 do 210 na zgięciach powiedzieli mi że to normalne. Gwarancja pisemna bezwypadkowości i braku dodatkowo malowanych elementów.Sam nie wiem co o tym myśleć,.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Już się wyjaśniło -boki są aluminiowe( Al) dlatego nawet 280 micro metrów to normalne. Dach i tylna klapa metal (Fe)104 do 147.Tak więc jeśli ktoś ma zmartwienie z powodu zbyt dużej grubości lakieru w Bmw 2014 to uspokajam nie ma strachu. Aha chciałabym dodać że tego nawet nie wiedział sprzedawca.
Opublikowano

Czyli na elementach z Al moze byc położona grubsza warstwa lakieru?? Nie rozumiem.

Wytłumacz to prosze dokładniej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warstwa lakieru jest taka sama. Po prostu mierniki są amatorskie i takie dziwne wyniki podają. :)
Opublikowano
Sprawdzałem takim miernikiem który kosztuję 1200 zł, i na aluminium grubość lakieru była w przedziale od 50 do 100 a gdzie blacha około 120
Opublikowano
Sprawdzałem takim miernikiem który kosztuję 1200 zł, i na aluminium grubość lakieru była w przedziale od 50 do 100 a gdzie blacha około 120

Potwierdzam, u mnie też wygląda na to, że na elementach stalowych jest więcej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie powiedziano ze mam 90 na niektórych elementach aluminiowych to sie wystraszyłem, ze tak mało. Dostałem papier ze to oryginalna powłoka. Max mam 140.