Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukałem po forum niestety nie znalazłem nic co by mi pomogło, problem polega na tym ze nie miałem ręcznego zdjąłem tarcze i okazało się ze bęben to jedna rdza przetoczyłem bębny i nie minęło pół roku i znów to samo może polecicie mi jakieś lepszej firmy tarcze które po prostu nie będą tak bardzo rdzewieć? lub jakieś inne czary? zbliża mi się przegląd i muszę to zrobić :)
Loading... ██████████████] 99%
Opublikowano
Ręczny w bmw to totalna głupota! Również od zawsze mam z min problem trochę lepsze są oryginalne tarcze ale zawsze bębny rdzewieja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy na przeglądzie zaglądają Ci do bębnów? Nie bardzo rozumiem Twój problem. Ręczny ma działać, a nie ładnie wyglądać. A na poważnie radzę częściej używać, a trochę rdzawego nalotu nie powinno mieć znaczenia.
Opublikowano

Ja mam trochę inny problem. Wiadomo, że siłę ręcznego ustawia się kręcąc przez otwór gdy hamulec jest na pierwszym ząbku ...

Nie wiem czy linki od ręcznego mają tendencję do wyciągania się ale po regulacji działa poprawnie tylko przez jakiś czas - potem ponownie zatrzymanie na małej górce stanowi problem. Regulacja 2 razy w roku to chyba lekka przesada. Co może być problemem? Linki do wymiany?

Opublikowano
lekki nalot by nie przeszkadzał :) może gdybym używał go np do wchodzenia na ręcznym jak właściciele golfów :D to by był lekki (żartuje oczywiście sam mam golfa ) niestety jak ściągnę tarcze to w bębnie rdze mogę dosłownie obijać młotkiem. a ręczny po regulacji był żyleta a teraz jak kolega napisał na ostatnim ząbku pod górkę jest naprawdę biednie. Najlepszym sposobem chyba była by wymiana zacisków na takie które mają ręczny na tarczy robił może ktoś coś takiego? jeśli tak proszę o podpowiedź
Loading... ██████████████] 99%