Skocz do zawartości

chrobotanie pod deska rozdzielcza e46 318i 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie

od 3 lat jestem wlascicielem e46 318i i nie mialem zadnego problemu z autem do tej pory :mad2:

od jakiegos czasu z spod deski rozdzielczej wydobywa sie chrobotanie ,jest to slyszalne jak silnik jest zimny lub jak schodzi z obrotow

wszedzie pisza ze w 80procentach to zle zalozona plastikowa obudowa silnika ....ja zdjalem dwie zeby byc pewny czy tu jest problem,niestety bez skutku wciaz chrobocze

co jeszcze moze byc przyczyna tego zjawiska???

zastanawiam sie czy to czasami nie fly wheel ( dwumas ) przebieg 165.000km sprzeglo wymieniane 1.5 roku temu

prosze o Wasze zdanie

Opublikowano
A jak na biegu jałowym położysz nogę na sprzęgle i wciśniesz je około 1 cm to wyczuwasz drgania na nodze ?
Opublikowano

hej..

no wlasnie nie wyczuwam zadnych drgan po wcisnieciu sprzegla

ale jestem juz pewien ze to chrobotanie dochodzi spod deski rozdzielczej w srodkowej czesci tak jak by za radiem cos bylo luzne

dodatkowo cos chrobocze w przednich lewych drzwiach na zimnym silniku po odpaleniu chrobocze przez okolo minute i cisza...

tak jak by byl tam jakis sterownik lub cos podobnego

wiem ze pewnie pomyslisz ze sie czepiam ale nie znosze jak cos brzeczy mi w aucie

Opublikowano
Takie chrobotanie zza radia delikatne to ja i wiele innych osób miewa, ale nie ma to nic wspólnego z pracą silnika tylko wentylatorem, sterownikiem kilimy coś takiego. POszukaj gdzieś o tym jest.
  • 1 miesiąc temu...