Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakby tą lewą stronę robili w ASO to pewnie nie zapomnieliby wkleić naklejki z ciśnieniem i vinem
Opublikowano
Ciekawe czy rzeczywiście przypłynął bezwypadkowy :D Auto weekendowe, przez 3 lata tylko 17 tyś km. :D Duży "plus" za jazdę po trawniku, tylko co tam robił ten fundament :lol: I wiele wiele innych pytań wynikających z opisu :mrgreen:
Opublikowano

Ludziacchca za psie pieniadze. Kupic 335i :duh:

Za ta kasę to bym nie wnikał co z nim było tylko brał :mrgreen:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

viewtopic.php?p=1818381#p1818381 wygląda czysto w USA. Dziwne, że nie ma tych tabliczek, też rozmawiałem ze sprzedającym (ale wtedy nie było zdjęć środka) i z rozmowy raczej nie wynikało, że jakieś mocne uszkodzenia (ale z drugiej strony co miał powiedzieć)

Co do ceny, niedawno ktoś wrzucił też amerykę za 70 tys i były komentarze, że drogo. Chce pilnie sprzedać to schodzi z ceny, niedawno stała za 68. Poza tym to jest 2006 rok, USA i nie jest bezwypadkowy, a wyposażenie też raczej nie zachwyca.

VIN WBAWB73567P033264

Type code WB73

Type 335I (USA)

E series E92 ()

Series 3

Type COUPE

Steering LL

Doors 2

Engine N54

Displacement 3.00

Power 225

Drive HECK

Transmission AUT

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery LEDER DAKOTA/GRAU 60 (LCAD)

Prod.date 2006-12-19

Close Options

Code

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selection of COP-relevant vehicles

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatic transmission

S2C6A LM RAEDER STERNSPEICHE 189 MISCH. BMW LA wheel, star spoke 189

S2VBA REIFENDRUCKANZEIGE Tyre pressure display

S2XAA SPORT-LEDERLENK. MIT SCHALTWIPPEN Sport leather st. wheel w/ shift paddles

S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Integrated universal remote control

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Glass roof, electrical

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Interior/outside mirror with auto dip

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Interior mirror with automatic-dip

S441A RAUCHERPAKET Smoker package

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Sports seat

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Lumbar support, driver and passenger

S4ASA EDELHOLZAUSF. PAPPEL MASER GRAU Fine-wood trim poplar grain grey

S4NAA INNENSPIEGEL MIT DIGITALEM KOMPASS Interior mirror with digital compass

S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning

Code

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Cruise control with brake function

S563A LICHTPAKET Light package

S5GAA ALARMANLAGENVORBEREITUNG Preparation alarm system

S639A KOMPLETTVORB. HANDY USA/CDN Preparation f mobile phone cpl. USA/CDN

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL HiFi system Professional DSP

S693A SATELLITENTUNER VORBEREITUNG Preparation BMW satellite radio

S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Provisions for BMW 6 CD changer

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Battery master switch

S840A HOCHGESCHWINDIGKEITSABSTIMMUNG High speed synchronisation

S8SPA COP STEUERUNG Control unit COP

S925A VERSANDSCHUTZPAKET Dispatch protection pack

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Outer skin protection

Close Standard equipment

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sports suspension settings

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Seat adjustment, electric, with memory

S520A NEBELSCHEINWERFER Fog lights

S521A REGENSENSOR Rain sensor

S522A XENON-LICHT Xenon Light

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptive Headlights

S645A RADIO-STEUERUNG US BMW US Radio

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S823A HEISSLAND-AUSFUEHRUNG Hot-climate version

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Acoustic fasten seat belt reminder

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Additional Export tank filling

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Language version, English

S876A FUNKFREQUENZ 315 MHZ Radio frequency 315 MHz

Opublikowano
Dokładnie jest jak pisze Bronx. Brak naklejek na lewym słupku raczej sugeruje mocniejszy strzał i jego wymianę i raczej nie w ASO. Naklejki z VIN nie da się odkleić i ponownie przykleić, a w przypadku potrzeby tylko lakierowania wnęki to są na to sposoby aby tym naklejkom nic się nie stało.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

Opublikowano
Dokładnie jest jak pisze Bronx. Brak naklejek na lewym słupku raczej sugeruje mocniejszy strzał i jego wymianę i raczej nie w ASO. Naklejki z VIN nie da się odkleić i ponownie przykleić, a w przypadku potrzeby tylko lakierowania wnęki to są na to sposoby aby tym naklejkom nic się nie stało.

Na naklejkę czeka sie czasem 3 miesiace .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Za ta kasę to kup 330i a nie 335i

Z vinu wychodzi ,że to jest 3.0

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Opublikowano
Naklejkę można na Allegro dokupić sobie jaką się chce i czeka się 3 dni :) nie oczerniajmy komuś samochodu, dopóki ktoś go nie obejrzy i się nie wypowie.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Za ta kasę to kup 330i a nie 335i

Z vinu wychodzi ,że to jest 3.0

Gdzie ty to widzisz kolego? Jak byk jest 335i. Jak na Amerykę to wyposażeniem faktycznie nie zachwyca.

Opublikowano
Naklejkę można na Allegro dokupić sobie jaką się chce i czeka się 3 dni :) nie oczerniajmy komuś samochodu, dopóki ktoś go nie obejrzy i się nie wypowie.

To dokup mi wklejke z vin w ciagu tych trzech dni....

Sorry ale pier....sz bzdury

Opublikowano

A widzisz tu gdzieś wklejkę z VIN???

Te które pokazałeś, w ASO są na następny dzień.

Opublikowano

To dokup mi wklejke z vin w ciagu tych trzech dni....

Sorry ale pier....sz bzdury

Ja mysle ze za zrobienie naklejki na lewo z vin mozna isc siedzieć :cool2:

Ja pisałem o oryginalnej naklejce ktora mozna dostać tylko w aso i trzeba złożyć pare dokumentów i podpisów a oni to dopiero zamawiaj w fabryce na indywidualne zamowienie ,wiec niech ktos nie pisze Ze kupicie ja na allegro :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedno z niewielu ogloszen z US ktoremu bym sie przyjrzal.

Tak jak ktos napisal - carfax czysty, auto rocznikowo 2006, uzytkownik mial auto 3 lata I dalej jezdzi (zaleta:P), wyposazenie bieda I jeszcze po jakiejs stluczce - cena wydaje sie adekwatna, opis brzmi uczciwie I przede wszystkim inteligentnie a nie jak "mirek".

Proponuje spytac o zdjecia z tej "stluczki" - na pewno ma je uzytkownik/ASO/ubezpieczalnia - I wtedy bedzie juz wszystko wiadomo.

.

Opublikowano

Panowie, ja jestem właścicielem tego auta, pytałem tutaj na forum nawet o nie 3 lata temu.

"Tabliczki znamionowej" (bo podobno tak się to nazywa) NIE DOSTAŁEM WŁAŚNIE PO NAPRAWIE W ASO. I taki ze mnie pasjonat bmek, że zwrócili mi na to uwagę po roku ludzie w stacji kontroli jak robili mi przegląd, bo nawet nie byłem świadomy, że czegoś takiego nie ma. Taką tabliczkę można dokupić w ASO tylko po co mi za to było płacić jak auto bez niej sobie normalnie jeździ.

I już śmieszą mnie te teorie spiskowe co się z tym autem nie działo. Jeden z drugim jest jasnowidzem, ale łaskawie odpowiem.

Brak naklejek na lewym słupku raczej sugeruje mocniejszy strzał i jego wymianę i raczej nie w ASO.

Korelacja to nie związek przyczynowo skutkowy. "Raczej" to nie na pewno. Mam pełne zgłoszenie szkody i dokumenty naprawy w ASO to co tu ma się niby nie zgadzać? Lista wszystkich wymienionych części jest, naprawa z robocizną kosztowała 3 lata temu 40.000, a dlaczego? Bo nawet jak była mała rysa na części to kazałem wymienić całą na nową. PO TO PŁACĘ UBEZPIECZENIE AC ZA 8.000 PLN, żeby sobie wszystko powymieniać na nowe jak będzie właśnie takie zdarzenie. Po szkodzie była robiona pełna geometria i wszystko idealnie. Jeszcze nie raz robiłem geometrię w tym pojeździe i też zawsze wychodziła idealnie. Raz jak po 2 latach nie wychodziła idealnie na przodzie to własnie wymieniłem sporo części z przodu, również w ASO, żeby się nie zastanawiać czy będzie ok, tylko żeby wszystko było idealnie.

Duży "plus" za jazdę po trawniku, tylko co tam robił ten fundament :lol: I wiele wiele innych pytań wynikających z opisu :mrgreen:

Widzisz, jesteś kolejnym jasnowidzem. Potrafisz wysnuwać jakieś teorie zza klawiatury. Jak masz konkretnie pytania to zapytaj jak to się stało, bo nie wiem co niby ta Twoja wypowiedź ma wnosić do tematu. Chcesz pożartować, zabłysnąć? Mam Ci pokazać gdzie to się stało i dlaczego? Tory tramwajowe i ślisko, resztę sobie dopisz, a fundament od tej lampy o ile się nie mylę nadal tam jest. W zgłoszeniu szkody jest dokładnie napisane gdzie to było i jakie były okoliczności, jak jeszcze będziesz miał jakieś mądrości do napisania to się dwa razy zastanów albo zmień szklaną kulę.

Zdjęć niestety nie mam, ponieważ po pół roku jak się zorientowałem, że pewnie mogę tego potrzebować do sprzedaży to osoba z Assitance która przyjechała po auto i robiła zdjęcia, powiedziała że jest już za późno i tych zdjęć już nie ma. Na zgłoszeniu szkody jest zaznaczone i opisane co się stało. Zresztą jak ktoś chce może sprawdzić również u ubezpieczyciela to zgłoszenie szkody, że było zgłoszone i było realizowane w ASO.

Jeszcze Wam coś napiszę na koniec, że nie mogłem tego w żaden sposób pokątnie wyklepać. Zarządzam projektami w dużej instytucji finansowej, prowadziłem WTEDY jednosoobową działalność gospodarczą , pracowałem w tamtym okresie na kontrakcie dopóki nie przeszedłem na umowę o pracę. Ten samochód był wzięty w leasing na moja działalność i nawet gdybym chciał to LEASINGODAWCA WYMAGA ZREALIZOWANIA SZKODY TAK JAK TRZEBA W AUTORYZOWANYCH SERWISACH Z LISTY ZAAKCEPTOWANEJ PRZEZ LEASINGODAWCE. Jeszcze któryś chce powiedzieć, że to było gdzieś "pokątnie" robione? Leasing zakończył się w styczniu 2014. Wykupiłem samochód i teraz jest do sprzedaży. Może jeszcze niech któryś teraz napisze, że na pewno też nie był w leasingu i sam te papiery sobie zrobiłem :)

W tym kraju to nic tylko każdy myśli, że wszyscy na około go chcą oszukać. Każdy jest jasnowidzem i wie wszystko najlepiej, a najlepiej jeszcze podczas swoich "merytorycznych" wypowiedzi najlepiej kogoś oczernić, wyśmiać, a jak się uda to opluć, przy okazji zabłysnąć swoją "wnikliwością" i nakarmić własnego ego. Żałosne.

Kupiłem bo mi się podobał i tyle, było akurat na fakturę, tak to pewnie bym 335i nawet nie kupił. Nie potrzebuję już tego samochodu, nie jestem pasjonatem bmek, miałem kilka osób chętnych, mierzyli je z każdej strony, tylko najchętniej to by je wzięli za pół darmo i jeszcze powinienem dziękować, że wzięli. Sprzedać chcę bo mam pilne inne wydatki, nie jeżdżę na randki, mam swoją kobietę i dziecko w drodze. Chcę kupić duże mieszkanie w Wawie, tylko dlatego sprzedaję.

• Członkowie klubu
Opublikowano

No tak to często wychodzi z opiniami zza ekranu ;) ale nie ma sie co unosić kolego, bardziej to kwestia kupujących, ze zamiast pojechać/zadzwonić to pytają na forum.

Chociaż jedno trzeba powiedzieć, ze to jest wlasnie taki kraj gdzie w 9/10 przypadków ktoś chce cie oszukać i okraść. Dlatego lepiej zakładać ze tak jest od początku a pozniej sie zdziwić pozytywnie niż odwrotnie...

Opublikowano
Kolego repetiton, trzeba było to co napisałeś tutaj z tym trawnikiem, ująć w opisie. Przeczytaj sobie jeszcze raz jak to brzmi i nie dziw się, że brzmi śmiesznie. I nie zwracaj mi uwagi w głupi sposób, ktoś wrzucił twoje auto do oceny, obejrzałem, przeczytałem co napisałeś i na tej podstawie odniosłem się w moim subiektywnym odczuciu, bo obiektywnego na tym etapie być nie może. Każda interwencja własciciela na tym poziomie oceny w moim odczuciu obniża wiarygodność jego i wystawionego auta. Powinno się obronić podczas oględzin zainteresowanego kupnem, tak więc twoja wypowiedz na temat swojego samochodu jest warta może funt kłaków.
Opublikowano
Kolego repetiton, trzeba było to co napisałeś tutaj z tym trawnikiem, ująć w opisie. Przeczytaj sobie jeszcze raz jak to brzmi i nie dziw się, że brzmi śmiesznie. I nie zwracaj mi uwagi w głupi sposób, ktoś wrzucił twoje auto do oceny, obejrzałem, przeczytałem co napisałeś i na tej podstawie odniosłem się w moim subiektywnym odczuciu, bo obiektywnego na tym etapie być nie może. Każda interwencja własciciela na tym poziomie oceny w moim odczuciu obniża wiarygodność jego i wystawionego auta. Powinno się obronić podczas oględzin zainteresowanego kupnem, tak więc twoja wypowiedz na temat swojego samochodu jest warta może funt kłaków.

Bronić się powinno podczas oględzin, ale nie mające potwierdzenia w rzeczywistości zarzuty (a raczej już autorytatywne stwierdzenia) można pisać bez oględzin?

Rozumiem, że zarzuty osób które nie zadały sobie żadnego trudu żeby cokolwiek zweryfikować można uznać za wiarygodne natomiast moją reakcję na te zarzuty już nie?

Wypadałoby mi tylko napisać, że stosowane są najwyraźniej podwójne standardy w ocenie co jest ok, a co nie.

Wszedłem tutaj przypadkiem przez google bo szukałem po VIN mojego starego tematu odnośnie tego samochodu na tym forum. Po przeczytaniu zarzutów odpowiedziałem na nie. I widzę, że nadal są osoby które uparcie będą teraz bronić swojej pozycji, bo przecież głupio byłoby przyznać się chociaż w jakiejkolwiek części do błędu. Dziękuję za to bardzo Panu adambana za racjonalne podejście do tematu. I jeśli moja wypowiedź była zbyt ostra to przepraszam urażonych, ale jak się czyta co chwila zarzuty, które nie są prawdziwe to sumienie i honor nie pozwala przejść obok tego na spokojnie.

Opublikowano
I jeszcze jedno, ubezpieczyciel i ASO archiwizuje likwidowane szkody i naprawy, więc chyba nie do końca się dopytałeś. Nie wiem czy mogą udostępnić zdjęcia, ale tego nie sprawdziłeś.
Opublikowano
Niestety, nie trzymasz ciśnienia, twoja interwencja naprawdę nie jest tu potrzebna, a zwłaszcza we własnej sprawie. Zostaw sprawy oceny przyszłemu nabywcy.

Ocena należy do nabywcy, ale ocena faktów, a nie aluzji zza klawiatury, co do tego co miało miejsce. Na tym kończę dyskusję, nie będę dalej się niepotrzebnie słownie przepychał.

Podsumowując. Wszystkie dokumenty są do wglądu, można samemu sprawdzić to wszystko dodatkowo w ASO.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wystawiałem ponownie na sprzedaż dopóki nie uzyskałem od rzeczoznawcy zdjęć samochodu po zdarzeniu. Można ocenić wizualnie stan samochodu po szkodzie. Pełna dokumentacja rzeczoznawcy i naprawy w ASO do wglądu.

Do zdjęć dodałem napis z moim nickiem. Zdjęcia z każdej strony, można zobaczyć że z drugiej był nienaruszony, tak jak pisałem tylne koło uderzyło w fundament lampy. Dodaję też zdjęcie środka z foliami ochronnymi na siedzeniach i kierownicy, bo na tych z dalszej odległości można pomyśleć, że to poduszka wystrzelona wystaje. To folie ochronne, widać nawet na pierwszym zdjęciu logo BMW na tej folii, szyba w przednich drzwiach była cała, na zdjęciu jest po prostu opuszczona.

Wstawiam również fotkę ze stanem licznika, tak jak pisałem zdarzenie miałem po miesiącu od kupna, stan licznika w maju 2011 to 65.000 km. Kupione przeze mnie bezwypadkowe, posiadam dokumentację kompleksowego sprawdzenia samochodu przed zakupem przeze mnie z ASO BMW Inchcape Motoros Wrocław. Po naprawie w ASO z AUTO CASCO, gdzie rzeczoznawca również opiniował odbiór po naprawie, samochód używam ponad trzy lata. W zimie nieużywane, przejechałem łącznie ok. 20.000 km głównie na drodze ekspresowej S8 jak jechałem do rodziny, aktualnie stan licznika ok. 84.000 km.

Pozdrawiam.

http://images61.fotosik.pl/1064/4f908dbf1bdb8cf5gen.jpg

http://images61.fotosik.pl/1064/b78fba1060d254cbgen.jpg

http://images61.fotosik.pl/1064/486789a964f9441bgen.jpg

http://images61.fotosik.pl/1064/3359acd3461867e3gen.jpg

http://images65.fotosik.pl/1066/7128b05844efa79bgen.jpg

http://images62.fotosik.pl/1067/eb33c779b677a4f4gen.jpg