Skocz do zawartości

Na jaki wymienic silnik ? pomożcie

Junior180

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

A wiec tak jak w temacie, potrzebuje aby ktos mi pomogł i doradził w sprawie wymiany silnika gdyz obecny został zatarty a miałem dokładnie Bmw e46 320d z 136km z 2000r przed oczywiscie liftem.

Po oddaniu do mechanika stwierdził ze silnik zostal zatarty a koszty naprawy jego bede wrecz plus minus podobne jak bym kupił nowy tzn uzywany.

Dlatego prosił bym o pomoc w doborze motoru gdyz ztego co poczytałem na internecie to mniej awaryjnym i jakosciowo lepszym jest motor o mocy 150km i pytanie czy moge kupic taki ktory poprostu jest taki jak o mocy 136km i bedzie pasował bez robienia jakis przerobek, zmian.Jesli bedzie konieczna jakas modyfikacja abym mogł taki wsadzic to co trzeba wymienic chodzi mi dokladnie o czesci typu podzespołow,komputera czy instalacji elektr wraz z czujnikami. Zalezy mi na szybkiej wymianie bo autko potrzebne jako transport do pracy tylko chce sie dowiedziec od osob ktore znaja sie na tym i pomoga w doborze motoru ktory musze zakupic i wymienic aby autko znow chodziło.

Z góry dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam

A będzie miał pewność że dobrze mu zrobią ten "remont kapitalny" ? Z tym to jak w loterii z używanymi silnikami. Jak odda do partacza to będzie się jeszcze przez pół roku kręcił, bo jak nie będzie miała mocy, to będzie brała olej, płyn chłodniczy. A mechanik co powie ? Panie on się musi dotrzeć... przyjedź pan za 2 tyg zobaczymy :) A nie lepiej włożyć 3.0d z przedlifta ? Myślę że roboty tyle samo co z m47n 150hp. Nie będę rozpisywał się w temacie hamulcy, zawieszenia, komputera, i innych pierdół.... Więc zależy ile gotówki masz na to przeznaczone, jak mało to kombinuj z m47. Jak chcesz poszaleć wkładaj 3.0d.

Każdy wie jak wygląda gwarancja na różne rzeczy.... Tym bardziej na silnik. Akurat to czy ją dają czy nie, nie brał bym pod uwagę. Cena auta nie ma tutaj nic do rzeczy. Jeżeli karoseria jest w dobrym stanie, zawieszenie, wnętrze zadbane, to nie widział bym problemu dla czego by nie zmieniać. Auta trzeba być pewnym podczas takiej wymiany.

Junior witaj !

potrzebuje aby ktos mi pomogł i doradził w sprawie wymiany silnika

Powiadasz że chcesz go szybko naprawić bo ci do pracy potrzebny, więc nic nie ulepszaj tylko bierz od anglika dokładnie taki sam to będziesz dalej się cieszył jazdą a inaczej to spędzisz w garażu kilka miesięcy i będziesz ciągle miał nowe wydatki a jak już wszystko dopniesz to przy sprzedaży nigdy nie odzyskasz twoich inwestycji na ulepszenie tego auta.

Jak mechanik da Ci zastępcze auto na czas remontu silnika i gwarancja stałej ceny tegoż remontu nie zależnie jakie niespodzianki wystąpią to możesz się bawić w remont silnika , ale tego nikt Ci nie da.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.