Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak wygląda sprawa instalacji I-Drivera LCI do modelu z roku 2003 z navigacją CCC Professional

Jedni piszą że wystarczy przepią wtyczkę z kontrolera z MENU do nowego kontrolera LCI i śmiga, drudzy ze trzeba przepiac wtyczki z duzej kostki do małej jak na foto ponizej, i śmiga

sprawdzałem i jedną opcje powyżej i drugą, przy opcji jak na foto działa podświetlanie i nic wiecej,

zastanawia mnie czy trzeba coś przekodować po przełożeniu tych pinów jak na foto ??? przerabiał ktoś temat ???

http://images61.fotosik.pl/891/a439455fdfff4673med.jpg

Opublikowano
Jeśli chodzi o założenie i drive z nawigacji CIC do CCC to na pewno trzeba założyć tą mniejszą kostkę i zakodować nowego i drive do nawigacji(inaczej nie działa pokrętło)Soft w nawigacji też musi być nowy.Przerabiałem to u elektronika i zajeło mu to trochę czasu.Na forum jest kilku ludzi którzy wiedzą jak to zrobić i mogą Ci to zdalnie uaktywnić oczywiście odpłatnie.Oni z tego żyją więc nie licz ,że otrzymasz odpowiedz na forum na twoje pytanie.
Opublikowano
no wlasnie zauwazylem ze ciezko cos wyciagnać od ludzi, troche szkoda bo, Ja zaczynam myslec tak samo i tez milcze w duzo sprawach, ale chodzi mi o to czy faktycznie trzeba to kodowac czy po prostu nie działa bo np jest popsuty, jesli trzeba kodowac to mam osobe co specializuje sie w audi i bmw vw elektronice, wiec przy okazji naprawy tasmy przekoduje mi to... ale wlasnie wydaje mi sie ze te piny musze zmienic bo bez tego nie dziala oswietlenie gałki. czy po prostu zostawić piny z tej małej wtyczki jak były.
Opublikowano

Piny muszą być takie

1-plus

2-minus

3-KAN SH

4-KAN SL

Soft w nawigacji musi być nowy poznasz go po szacie graficznej musi być szara nie brązowa i czytać pliki mp3.

Czasami wystarczy zmienić wpis w module MASK - ZBE_RUEKO aktiv-mi to nie pomogło.

Gość który mi to robił też mi nie powiedział jak to przekodował,a walczył z tym dwa dni.

• Moderatorzy
Opublikowano
Wszystko jest opisane w dziale "Zrób to sam...."