Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kłaniam się nisko społeczności i proszę o opinię w temacie

http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/318/vhc:car,loc:berlin%2C%2C+niemcy,rng:66,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,frn:2009-01,prn:6000,prx:12001/pg:vipcar/193133025.html

jestem umówiony na to auto w przyszłym tygodniu. nie jeździłem dotąd BMW, stąd prośba o sugestie na co zwrócić uwagę przed sfinalizowaniem transakcji.

pozdrawiam

mam nadzieję, że zostanę na dłużej :)

Opublikowano

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAUX11040A687220

Kod typu UX11

Typ 318D UL (EUR)

Typoszereg E E91 (MUE)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF VERTEX/ANTHRAZIT (EBAT)

Data prod. 2009-10-28

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S386A DACHRELING Reling dachowy

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION Rozszerzona informacja BMW Online

S616A BMW ONLINE BMW Online

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S761A INDIVIDUAL SONNENSCHUTZVERGLASUNG Ind. oszklenie przeciwsłon.

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S7SNA NAVI BUSINESS M.HANDYVORB.BLUETOOTH Naw. Business/Handyvorber. Bluetooth

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Listwy wewnętrzne "satin-silber" matowe

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano

Się zgraliśmy :-)

Navi jest Bussines nie Professional. Poza tym połączenie 143 KM i automat to w jedynaczce jest ok bo jest mała i lekka ale w trójce i to kombi szału nie zrobi choć jeździć będzie ok.

Poza tym standardowo miernik lakieru i komputer celem sprawdzenia wtrysków turbo. O dwumase nie musisz się martwić. Sprawdź śrubki od licznika czy sa całe czarne czy noszą ślady jakby ktoś je odkręcał. W tym aucie żeby zrobić przebieg trzeba wyciągnąć licznik. Do tego sprawdź na kierownicy czy sa dziurki, jeśli tak to poduszka była wyjmowana (wystrzelona)

Opublikowano
dzięki za bardzo rzeczowe info, prawdę mówiąc jak czytałem inne wątki na tym forum to miałem obawy czy w ogóle jest sens pytać (dużo niemerytorycznych wypowiedzi w tym dziale), ale na szczęście się myliłem :) co do mocy to ja jej dużo nie potrzebuję, patrzę na ten samochód jako na wygodne auto rodzinne przyjemne w prowadzeniu
Opublikowano

A niby czemu się nie kupuje w Berlinie?A niby z czego żyją handlarze aut.Lepiej kupić w Berlinie i mieć troszkę tysi na naprawę,niż potem to samo auto kupić u nas z odpowiednią przebitą.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedyne co jest dziwne to to ze gosciu jest handlarzem a pisze ze sprzedaje auto prywatnie bez gwaracji itd. Do tego ze pracuje i nie zawsze moze odebrac tel.

Samochod stoi na zimowkach bez komletu letnich.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie tak, dorabia sobie sprzedajac samochosy ale tez pewnie nic o nich nie wie (widac po opisie nawigacji:) ) wiec musisz go dokladnie obadac.

A jak go bedziesz sciagac, wiesz co i jak z tablicami? Koszt tablic to okolo 130€ zoltych na wywoz

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

w Berlinie po 80 są.

u moich znajomych w agencji przy Tempelhofie za 100 bez czekania masz , Heimstraße 13.

z klatki na prawo :mrgreen:

http://goo.gl/maps/uoA9E

Edytowane przez pete_wwa

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Się zgraliśmy :-)

Navi jest Bussines nie Professional. Poza tym połączenie 143 KM i automat to w jedynaczce jest ok bo jest mała i lekka ale w trójce i to kombi szału nie zrobi choć jeździć będzie ok.

Poza tym standardowo miernik lakieru i komputer celem sprawdzenia wtrysków turbo. O dwumase nie musisz się martwić. Sprawdź śrubki od licznika czy sa całe czarne czy noszą ślady jakby ktoś je odkręcał. W tym aucie żeby zrobić przebieg trzeba wyciągnąć licznik. Do tego sprawdź na kierownicy czy sa dziurki, jeśli tak to poduszka była wyjmowana (wystrzelona)

He śmieszy mnie to jak ktoś pisze ze po dziurkach w kierownicy mozna stwierdzić ze od razu walona i nie wiadomo co :duh:

Opublikowano
A niby czemu się nie kupuje w Berlinie?A niby z czego żyją handlarze aut.Lepiej kupić w Berlinie i mieć troszkę tysi na naprawę,niż potem to samo auto kupić u nas z odpowiednią przebitą.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Bo tam sa największe trupy i ludzuevktórzy nie znają innych miejc jeżdżą tam po auta ktore juz raz były w Polsce na korektę licznika .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
A kto napisał że była walona. To są tylko instrukcje na co zwrócić uwagę, więc nie wiem co ciebie tak śmieszy.

Śmieszy mnie, ze ktoś pisze o dziurkach w kierownicy i od razu to musi znaczyć wystrzelona poduszkę!

Już jasne co mnie tak śmieszy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo tam sa największe trupy i ludzuevktórzy nie znają innych miejc jeżdżą tam po auta ktore juz raz były w Polsce na korektę licznika .

nie piernicz.

korektę równie dobrze można tam zrobić.

wszystko ma swoją wymierną cenę.

jak ktoś nie ma czasu bujać się po Niemczech kupi tam fajnego tylko 1000 euraczy drożej niż na zadupiu.

ot cała tajemnica, a rodzyny są wszędzie tam więcej bo jest popyt.

handlarz liczy każdy $, jak się jedzie dla siebie nie ma to aż takiego wpływu.

Opublikowano

nie piernicz.

korektę równie dobrze można tam zrobić.

wszystko ma swoją wymierną cenę.

jak ktoś nie ma czasu bujać się po Niemczech kupi tam fajnego tylko 1000 euraczy drożej niż na zadupiu.

ot cała tajemnica, a rodzyny są wszędzie tam więcej bo jest popyt.

handlarz liczy każdy $, jak się jedzie dla siebie nie ma to aż takiego wpływu.

Widać ze nie masz pojęcia o rynku niemieckim mnie akurat wali to gdzie ludzie kupują auta ,nie znam nikogo kto by kupil auto w Berlinie ,zreszta nawet tu jest paru ludzi którzy byliby w Berlinie i sie rozczarowali no ale dla handlarza co ma w dupiiiie stan techniczny kupuje bo blisko i transport tani ,a po drugie jezeli jestes fanem tureckich i arabskich placów to juz inna bajka.

A co do korekty to życzę powodzenia jak pojawi ci sie policja za plecami po drugie chyba nie masz pojęcia coiszesz bo żaden doświadczony elektronik nie wywiezie sprzętu na zachód .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to mało znasz :mrgreen:

akurat w tamte rejony masz daleko to się nie dziwię.

po pierwsze "sprzęt" to komp i interfejs więc o co gadka.

po drugie kebaby są w całych Niemczech.

po trzecie jak ktoś ma kasę to kupi jak pisałem za odpowiednio więcej $ z przysalonowego komisu.

po czwarte żeby zakończyć temat w tamtym roku widziałem jak nasi rodacy krańcowali licznik na gorąco pod komisem, jakby się kupiec z po drodze trafił :norty:

Opublikowano
A kto napisał że była walona. To są tylko instrukcje na co zwrócić uwagę, więc nie wiem co ciebie tak śmieszy.

Śmieszy mnie, ze ktoś pisze o dziurkach w kierownicy i od razu to musi znaczyć wystrzelona poduszkę!

A mnie śmieszy że czytasz tyle te wyrazy które łatwiej ci przeczytać. Chyba masz złe doświadczenia i liczysz na to że te dziury są bo ktoś chciał zobaczyć co jest w środku!

Opublikowano

A mnie śmieszy że czytasz tyle te wyrazy które łatwiej ci przeczytać. Chyba masz złe doświadczenia i liczysz na to że te dziury są bo ktoś chciał zobaczyć co jest w środku!

Ty chyba za dużo się udzielasz kolego na forum i piszesz bzdury... Bo wytłumacz mi czemu dziurki w kierownicy mają oznaczać od razu wystrzelona poduszkę?? No proszę wytłumacz, bo tego nie rozumiem? Jeśli mi wytlumaczysz to przyznam Ci rację i przeproszę:mrgreen:

Opublikowano
kkmo, ja zapytam inaczej, a co by według ciebie oznaczało gdyby te "dziurki" tam były? Uparty jesteś, ale jeszcze raz ci powtórzę. Nikt nie sugeruje, że auto miało dzwona, natomiast sugeruje się sprawdzenie czy taka sytuacja nie ma miejsca.
Opublikowano
kkmo, ja zapytam inaczej, a co by według ciebie oznaczało gdyby te "dziurki" tam były? Uparty jesteś, ale jeszcze raz ci powtórzę. Nikt nie sugeruje, że auto miało dzwona, natomiast sugeruje się sprawdzenie czy taka sytuacja nie ma miejsca.

Rozumiem wszystko, ale żeby po dziurkach w kierownicy sprawdzać wypadkowosc...

Ja żeby zdjąć blende kierownicy u siebie musiałem zrobić wlasnie te nieszczęsne dziurki, poniewaz nie dało się zdjąć blendy bez zdjęcia boduszki... dlatego denerwują mnie takie opisy ze jak są dzięki to od razu poduszka wystrzelona o nie wiadomo co musiało się stać z samochodem ...

Opublikowano
Ale czy ty nie rozumiesz że chodzi tylko o zwrócenie uwagi co było przyczyną? Każda ingerencja ma swoje powody, albo wystrzelona poduszka, albo to co napisałeś. Jeszcze raz i ostatni, nikt nie napisał że auto jest po dzwonie, a ten przykład świadczy tylko o tym, że trzeba go wyjaśnić i sprawdzić auto, również pod kątem wypadkowości. I tylko tyle w temacie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przedni zderzak dołożony od m-paka :norty:

:cool2:

wszyscy się kłócą o jakieś bzdety a konkrety nikną.

to jest najtańszy egzemplarz w okolicy.

cała reszta oscyluje wokół 14 tysi.

jak zajumał letnie felgi to na 99% kebab.

wtedy kup na miejscu letnie.

strach wracać, po mieście dziś na zimowych jechałem ostro i płynął a co dopiero autostrada.

i jak nie masz mechanika to jedź do dekry za 70-100 euraczy przetrzepią go.