Skocz do zawartości

[E39] 2.0d 136PS slabo sie wkreca.Szukam mechanika lubelskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje rzetelnego mechanika z lubelskiego, ktory nie patrzy tylko aby zarobic, tylko po prostu pomoc. Mam taka sprawe, że przejechałem na pekniętej rurze gumowej od tubiny okolo 800km i nie wiem jakie mogly byc tego konsekwencje, ale objawy mam takie ze auto po prostu dziwnie jezdzi, do 2 tys obr to prawie wogole nie jedzie, powyzej 2 tys obr wciska w fotel, przy ok. 2,5 tys obr jakby dziura, zbiera sie ale odczuwam ze gorzej, pozniej od 3 tys jakby wracala moc no i pozniej znowu jakby dziura, elektryk sprawdzal turbine na live i stwierdZil ze wkreca sie turbina bardzo dobrze, i nie wiem co robic, chcialbym po prostu oddac komus zaufanemu zeby przeczyscil turbine i intercoller, jezeli by wszystko rozebral, to by stwierdzil czy wystarczy wyczyscic czy bedzie wymagana regeneracja. Dodam jeszcze ze dziura sie nasila wraz z wyzszym biegiem. Prosze o kontakt :)

Żeby uniknac zbednych postow to wypisze wykonane zabiegi:

*wymiana przeplywki 2razy wymienialem na używkę orginał

*wymiana przewodow podcisnienia

*czyszczenie zaworu EGR i kolektora

*wymiana kompletnej odmy

*wymiana filtru powietrza i paliwa

*wyczyszczony zbiornik paliwa i przewodow paliwowych

*sprawdzenie pompy wtryskowej (wymieniony oring czy cos takiego podobnego)

*wymiana pompy w zbiorniku

Jeszcze przy najblizszej okazji musze rozebrac i wyczyscic elektrozaworki od Turbiny i Egr

Jak ktos zna gdzie taki mechanik sie znajduje i w miare ma czas, oraz swoje tezy na temat mojego problemu to prosze o kontakt :) pozdrawiam

Opublikowano
wrzucilbym ale .... program mam ale kabla brak, widze ze jestes z maciejowic, jezeli masz taka mozliwosc to nawet moge podjechac w nastepnym tygodniu, bo ja pracuje w monachium a wracam za tydzien na tydzien :) bo szczerze u mnie w okregu to nie ma dobrego mechanika. albo wymienia wszystko po kolei albo nie to co trzeba albo drogi ze szok...