Skocz do zawartości

M3 F80 Limuzyna order + M Event 2014 str13

maja22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze

Ojj podobno nastepna generacja M3 bedzie miala 4 cylindrowy silnik http://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=984637

Brak mi slow ....

spokojna głowa, alternatywą dla ///Mek są jeszcze porschaki, co prawda 991S są 50% droższe no ale coś za coś... tam nigdy nie bedzie 4 cyl turbo :)

jak ktoś bardziej wymagając to jest jeszcze Fiat-Ferrari i Audi-Lamborghini... :)

chociaż obecna generacja M3/M4 miażdży 991S PDK pod względem osiągów (duże wow dla BMW) - po kuracji u hartge/gpower będzie konkurować z Turbo a to już nie przelewki ;)

Nie jestem fanem prosiaków ale z tym miażdżeniem to może poczekajmy :wink:

fifth gear (Sabina z Nurburgringu kontra Tiff były F1)w kategorii auto sportowe „przetestował” 911s pdk kontra M6 i w 3 kategoriach: jazda po łuku, drift, jazda po torze to 911s zmiażdżyła M6…

Patrząc na „obiektywny” test to jeżeli M4 będzie dużo lepsze od M6 to w kategorii auto sportowe będzie tak dobre jak 911s pdk, jak będzie dużo ale to dużo lepsze od M6 to wtedy może pokonać prosiaka…

a "na wprost" patrząc na youtube to nowy jeep 6.4 za ~320k + przeróbki od renomowanych niemieckich tunerów za ~50k zmiażdży prawie wszystkie auta seryjne..

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

:cool2: :cool2: robi wrażenie :cool2: :cool2:

ale dla porównania aktualne 911s to: 7.38 (dokładnie 7,37.9)

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
ok. panowie wszystko ladnie z tymi wynikami - ale my jako normalni kierowcy troche inaczej oczenimy autko - ja takich zdolnosci wyscigowych nie posiadam, choc moze nowe M3 do tego zmusi mnie:)- co tydzien dostaje informacje na temat produkcji auta -...jest przesuwana. Bylo w czerwcu teraz druga polowa lipca :evil: i na zlot 24 lipca nie wypali

Dokładnie jak napisałeś ale czasy stanowią odpowiednik możliwości/projektu auta.

Szkoda, że odbiór się przesuwa ale i tak będziesz oficjalnie „1.” prywatny :cool2:

Jak masz czas i chęci to pobaw się z GT6, uwielbiam tę grę (dla siebie i syna), trzymając G27 udało mi się zrobić w seryjnym M4 czas 7,58..mając 100000 żyć i powtórzeń kierując z "kanapy" nie wyobrażam sobie jazdy z prędkościami porównywalnymi w realu…

było:

A nowy Seat Leon Cupra na lepszych niż seryjne oponach zrobił 7:58. Tylko jeździł były kierowca F1 i miał milion prób. A w tej m3 nie wiadomo kto jeździł i czy nie da się więcej wycisnąć. W kontekście tego seata to czas nie oszałamia.

• Zasłużeni forumowicze
No ale kto by chciał Seata...myśle, ze mało kto kupuje now BMW M3, zeby uzyskiwać jak najlepsze czasy na torach. Bmw M3 nadaje sie raczej bo jazdy na codzień z rodzina, jest prestiżowe i bardzo szybkie. Porshe, Ferrari itp, nie moze byc autem rodzinnym, a Seat nie jest prestiżowy itd. Bmw M3 wydaje sie z tego względu autem idealnym.

A nowy Seat Leon Cupra na lepszych niż seryjne oponach zrobił 7:58. Tylko jeździł były kierowca F1 i miał milion prób. A w tej m3 nie wiadomo kto jeździł i czy nie da się więcej wycisnąć. W kontekście tego seata to czas nie oszałamia.

czas m3 jest bardzo dobry a jak na BMW rewelacyjny , nawet jak nie wiemy kto konkretnie prowadził to musiał być to zawodowiec przez duże Z,

czas Seata jest z grupy "wybitnych" ponieważ jest to czas lepszy od poprzedniego rekordu dla seryjnego FWD o 10s...pobić rekord o 0,5s to przepaść, pobicie rekordu o 10s NIE WIEM jak nazwać :idea: , jakbym nie czytał to 1.rekacja: ściema, auto przerobione itd.

było:

No ale kto by chciał Seata...

No przecież nie pisałem tego w kontekście, żeby olać M3, brać Seata :) Mnie po prostu dziwi wzglęnie mała różnica czasów.

na torze prosiaki zawsze beda lepsze, ja mialem na mysli bardziej osiagi 100-300 ;) - cos co przecietny kierwowca bez wiekszych umiejetnosci bedzie mogl latwo sprawdzic a i porownujac do turbo mialem na mysli 997 ;) 991 turbo bedzie poza zasiegiem osiogowym m3/m4, no ale... skupmy sie na konkurencie... 991S ;)

Maja, szkoda, myslalem ze zobacze na zywo F80 M3... niech oddadza kase za opozniony termin ;)

Konkurent 991S będzie wolnossący a co za tym idzie nie robi takiego przeciągu w szopie momentem jak nowe M3...

991 Turbo to już inna liga - przede wszystkim cenowa

Myślę że odczucia z jazdy przez te turbiny będą fenomenalne.

Mi osobiście bardzo właśnie się marzy coś mocno "uturbninione" :cool2:

• Moderatorzy

Relacja z jazd testowych i premiery w Moskwie, jakiś tam onboard, niestety dopiero na końcu jadą na łopatkach, no i mieli zakaz wyłączenia kontroli trakcji:

Jak masz czas i chęci to pobaw się z GT6, uwielbiam tę grę (dla siebie i syna), trzymając G27 udało mi się zrobić w seryjnym M4 czas 7,58..mając 100000 żyć i powtórzeń kierując z "kanapy" nie wyobrażam sobie jazdy z prędkościami porównywalnymi w realu…

Jeszcze podaj z jakim PO, oponami i na którym ringu to przetestujemy dobrze to M4 na tle M3:)

Uruchomiłeś niezły competition:P

Sorki za OT

Ja dzięki tej grze wydaje dużo mniej na paliwo i napewno na blacharza:)

• Zasłużeni forumowicze

... nastepne testy i to lepiej oceniaja M3 od C63 i RS4....ciekawie sie zaczyna ......

http://www.topgear.com/uk/car-news/bmw-m3-m4-first-drive-2014-5-8

Edytowane przez maja22

...a opinia TopGear to już coś :cool2:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"