Skocz do zawartości

M3 F80 Limuzyna order + M Event 2014 str13

maja22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze

Panowie ja tez wam zycze M- ki w garazu. ......

Mam odpowiedz z ASO :

Uklad wydechowy : Jesli wymiana układu wydechowego jest w ASO oraz elementy ukladu wydechowego nie obejmuja katalizatorow czy w ON filtra czastek stalych to nie traci sie gwarancji na auto ale wymieniony element nie wchodzi w gwarancje BMW.....

Uklad hamulcowy : Jesli jest wymiana w ASO i elementy sa tylko tarcze+ klocki ceramiczne to jak wyzej auto nie traci gwarancji - dodano mi iz przy wymianie klocków i tarcz na ceramike moga byc problemy z innymi elementami .

Uklad ceramiczny ma bardzo wysoka temperature przy gwaltownych hamowaniach uklady tzw. polaczenia hydrauliczne moga sie zepsuc poprzez temperature spowodowana praca ceramiki, wtedy gwarancja nie obejmie tych zepsutych elementow...

Dlatego cena 37 tys zl dla ceramiki jest spowodowana wymiana nie tylko klocki i tarcze ale inne elementy..... .

Tak naprawde ceramika ma sens wtedy gdy ktos uzywa auto intensywnie na torze, ceramika gwarantuje powtarzalnosc w hamowaniu.

Dokładnie tak. W aucie wykorzystywanym do celów cywilnych to się mija z celem. Chyba że ktoś chce uniknąć pylenia za dodatkową opłatą 37kPLN :)

• Zasłużeni forumowicze
:) jedzic raczej jak normalny kierowca lub jak punkty karne pozwola . W mojej f10 stan klockow na dzis 7 mm tyl przod 10mm orginalne okladziny maja 12mm aaa przy stanie licznika 31 000km. Moj styl jazdy raczej odpowiada iz ceramiki nie bede zamawial teraz

To fakt na naszym rynku dwuletnie m5 chodzą po 350tys . Jak będę kupował to prawdopodobnie przez spółkę np na Słowacji. Na nowej m4 oszczędność prawie 200tys a np m6 gc z 2013 z ceramika w Niemczech chodzą po 360 tys netto ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Coś już słyszałem na ten temat, ale wszystko objęte tajemnicą :wink: