Skocz do zawartości

E46 320/330 - coupe czy sedan?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, wybieram sie do rodziny na Wielkanoc do Niemiec. I tak mysle, ze cos sobie sprowadze. I mam pytanie - co sie najlepiej prowadzi? Kombi pewnie odpada. Ale sedan czy coupe? Nie zwracajac uwagi na silnik. Sa jakies badania, ze np. konstrukcja coupe jest bardziej zwarta badz odwrotnie?

Sent from my GT-S7275R using Tapatalk

Opublikowano
To chyba zależy od potrzeb:)Ja jak kupowałem swoją to też patrzałem coupe(są ładniejsze),ale kupiłem sedana-raz,że praktyczniejszy-dwa,że łatwiej znaleźć bardziej ogarniety egzemplarz.Generalnie jak jeździsz głównie sam i znajdziesz zadbane coupe to moim zdanaiem warto coupe kupić.Jak potrzebujesz więcej miejsca to wiadomo-sedan.Decyzja należy do Ciebie.Pozdrawiam
Opublikowano

czy to sedan czy coupe w obojętnie jakim silniku ma rozklad masy bliski 50:50 (tak to jest w bmw)

a lepiej prowadzić się będzie to co będzie w dobrym stanie technicznym ;) i na zawiasie ///M, wiadomo najlepiej zadbane 330i z ostatnich lat ;)

tylko 1.8 nie sprowadzaj hehehe ;p

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Nie zartuj:) R4 to nie BMW. Miejsce mam w du..., w sumie sam jezdze. Mialem e36 coupe i jezdzilo sie super. Pozniej chwile e46 sedan, i troche gorzej. Oba 320/150 PS. Moze dlatego, ze w e46 to wol. Wydawalo mi sie, ze coupe bardziej zwarte, ale moze to subiektywne odczucie.

Opublikowano
Jak sam jeździśz to coupe-proste,tylko trzeba będzie pewnie dłużej poszukać zadbanej.BMW produkowało R4 na długo jeszcze przed R6 i tutaj chyba 60 % użytkowników ma R4 jak nie więcej.Wiadomo,że R4 to R6 ale gadanie,że R4 to nie bmw jest głupie po prostu
Opublikowano
Oczywiście R6 w coupe to już duża akcyza będzie-ja sam żałuję,że na 320 i się nie skusiłem w sedanie-ale trafiła się zadbana 318 więc już nie wybrzydzałem tylko brałem zwłaszcza,że miałem dosyć już poszukiwań.
Opublikowano

Sluchaj, ja uwazam, ze BMW to naped na tyl i R6. W tym jest cala frajda. Nie widze zadnej radochy w jezdzie R4. Ani to nie brzmi, ani osiagow nie ma (mowa o benzynie). I to jest moje zdanie. Mozesz miec inne. Ale nie pisz, zw to glupie. Ja Cie nie oceniam.

Opublikowano
tzn wg Twojego toku myślenia nowe 328i to już nie jest bmw?Nikogo nie obrażam Kolego
Opublikowano
Masz oczywiście prawo do swojej opinii-nie zamierzam się sprzeczać,ale jeśli przejedziesz się nowym f30 to może zmienisz zdanie:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coupe czy nie liczy się "radość z jazdy", a tej jest więcej jak jest więcej KM. Ale jak jest wybór to zawsze coupe albo jeszcze lepiej cabrio z twardym dachem ;)
Opublikowano

@pirlo

No wlasnie stary, szczerze mowiac, dla mnie 328i, mimo super osiagow, to juz nie jest BMW. Nie ma R6, jest jakies turbo, itp. Ja nie mowie, ze to jest zly samochod, ale nie ma juz takiej radochy z jazdy. Jak sobie porownam nawet do e46 320/170 PS, to dla mnie e46 bije F30 na glowe.

Opublikowano

Sluchaj, ja wiem co mam kupic. Chodzilo mi tylko o to, czy sa roznice w prowadzeniu. Szukam zadbanej e46. Moze sie skonczyc 320i, ale juz ze 170PS. Bo tyle mi wystarczy.

Opublikowano

@abc77

Z brakiem radochy z jazdy w F30 328i to chyba przesadzasz.

Co do R6 to zgadzam się z tobą w 100%.

Nie chodzi tutaj, że jakieś R4 z turbo objedzie R6 330i, tylko brak tej przysłowiowej wisienki na torcie.

Bez R6 to jakoś tak smutno.

Opublikowano
a zebys sie nie zdziwił ze 320i ci wystarczy zobaczysz jak szybko apetyt rośnie w miare jedzenia , ze bedziesz mowił ze mogłem kupic 330i bo bawarka im mocnejsza tym lepsza do łatania bokiem:) nie mowię ze 320i nie daje rady, tylko ze 330i juz sie tak nie meczy i po dupie nie dostaję bo wszystko lawiej pszychodzi:) jak chcesz coś kupić sensownego to szukaj w dziale giełda , bądz w niemczech na mobile.eu te fury od handlarzy to jedno wielkie gówno z ktorego robi sie studnia bez dna :D
Opublikowano

Szukam na mobile.de, niemiecki znam, jade w sobote na tydzien na swieta, bo tam mam rodzine. Miernik mam, kompa mam, moze cos znajde. Na razie znalazlem 3, ale nie moge do oceny wrzucic, bo czekam na VIN.

Opublikowano

No taka mam nadzieje. I jak tak patrze, to pomiedzy 320/170PS a 325 juz takiej duzej roznicy nie ma. A 330 to juz inne peniadze. Wezme to, co bedzie w dobrym stanie. Jesli cokolwiek bedzie. Szukam od poniedzialku. Lacznie mam prawie dwa tygodnie:)

Opublikowano
Zatem coupe będzie dla Ciebie optimum. :)Akurat dziś w mojej miejscowości widziałem takie BMW po lifcie-M pakiet,srebrny metalik i na kalpie 330ci-mimo upływu lat robi wrażenie w dalszym ciągu :cool2: A wracając do rozmowy o cylindrach-to oczywiście R6 piekna sprawa i to kwintesncja tej marki ale wyobraźcie sobie,że pierwsze(bardzo kultowe zresztą)BMW M3 E30 miało pod maską R4 ;D
Opublikowano

No wiem, wiem, e30 to klasa:) Ja po po prostu mialem e36 320 i tak mi sie super jezdzilo, ze tesknie za tym. Wlasnie jechalem z kolezanka X1 18 xDrive. Zbiera sie nawet nawet, fajnie wyglada, ale to juz nie to. Jak to powiedziala (a pracuje w BMW), to juz samochod jak teraz wiele... A o taki e46 R6 nikt tak by nie powiedzial:)