Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystich forumowiczow i mam nadzieje , ze bedzie mi w stanie ktos pomoc. Zmienilem moja stara E46 touring 320d na e60 z silnikiem n47 i od kad ja kupilem mam problemy, juz wczesniej zakladalem temat bo czasem zdarzolo mi sie ze obroty skakaly na wolnych na cieplym silniku, czasem przez kilka dni bylo ok i nagle sie zaczynalo trwalo to dzien lub dwa i znowu bylo dobrze. Odpada problem wtryskow bo byly sprawdzone test inpa i test przelewow przeszedl bez blednie. Caly czas pokazywaly sie bledy czujnikow cisnienia. Czujnik cisnienia na listwie oraz regulator na listwie zostal wymieniony, pozniej wymienilem filtr paliwa - nie zaczalem od niego bo auto mialo wymieniony filtr paliwa przy ostatnim serwisie, od razu wraz z filtrem wymienilem tez regulator na pompie wysokiego cisnienia bo czylem rozne fora i on tez moglby powodowac problem. Po wymianie tego regulatora i filtra juz nie moge odpalic auta. Wiem ze w mojej starej e46 z silnikiem m47 mialem elektryczna pompe paliwa pod siedzeniem ale w e60 z silnikem n47 jest tam tylko filtr wraz z podgrzewaczem paliwa. Czy modele z n47 nie maja eletrycznej pompy paliwa? Teraz przy odpalaniu wywala blad o zbyt niskim cisnieniu na listwie. Czy moze jest tu eletryczna pomka paliwa w baku. Bardzo chcialbym zeby mogl mi pomoc ktos kto mial podobny problem lub ma doswiadzczenie z tymi silnikami bo juz mam dosyc odpowiedzi ze problem lezy we wtryskach i zeby zrobic test przelewow. Wszystkie oszczednosci wydalem na samochod, test wtryskow a teraz na trzy czujniki ktore wymienilem za rada forumowiczow. Mam nadzieje ze tym razem uda sie cos wspolnie wymyslic.Pozdrawiam Kamil

viewtopic.php?f=73&t=117891

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy filtr paliwa zamontowałeś ? Pytam bo były problemy tu na forum z odpaleniem silników po założeniu chyba Hengsta i Knechta, dopiero zamontowanie Mann-a rozwiązało problem.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.