Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie proszę o pomoc zamontowałem nowego jeża behr nawiew na full i duchawa nawiewu ta w podszybiu co chwila staje

czy to wina dmuchawy?? jeśli tak

Opublikowano

ustawiam np 16stp i dmuchawa na full (na starym jezu było to samo)wieje mocno a za chwilę słabnie i wentylator traci obroty a za chwilę znów wieje max i potem znów słabnie

nie wiem czy to panel klimatronic czy wentylator? błagam pomóżcie

Opublikowano
Chodzi o to, abyś podał 12V na wentylator z akumulatora. Po odpięciu kostki idącej z jeża zobaczysz jak będzie pracował. Jeśli będzie pracował normalnie to szukasz w innym miejscu.
Opublikowano (edytowane)

ale cóż to może być

wentylator czy panel sterowania jak obstawiacie?proszę o pomoc

Edytowane przez bmtriko
Opublikowano

no to jest tak przykładowo daje 16stp nawiew na full i czuje jak dmuchawa zwalnia

jeż nowy behr

elektrozawór(raczej nie ma z tym nic wspólnego)

to zostaje panel albo dmuchawa

problem w tym,że ja już zamówilem i nie chce w błoto 280zł wydać dla tego proszę was czy to dmuchawa czy panel no błagam was

Opublikowano
Dostałeś juz wszystkie niezbędne wskazówki. Czego jeszcze nie wiesz? Sprawdź wentylator na krótko, jeśli działa to szukaj winy w jego sterowaniu czyli w panelu, jeśli jez nowy.
Opublikowano

sprawa ma się tak przy odpowietrzaniu auta było ustawione 32stp i dmuchawa na najmniejszy tak sobie 1h chodził silnik aż się termostat otworzył i wtedy jak tak przez 1h było 32stp i dmuchawa na 2 kreski to chcąc potem zwiększyć obroty dmuchawy a tu ZAMULENIE dopiero po około 20sekundach wystartowała

nie wiem co robić..zamówiłem w sklepie dmuchawe behr(jak bym chciał pod mój model to 999zł) ale jest poradnik jak koleś do 330d kupił behr za 260zł(ta za 260zł jest od x3 bmw) tylko ma inne mocowanie ale ponoc pasuje.Tylko pytanie do was

w roelam bmw wychodzi,że ta dmuchawa jest do aut z kierownicą po prawej stronie... w takim razie mogę założyć do takiego po lewej stronie? bo ten koleś z 330d miał po lewej

dla tego nie wiem co robić jutro mają wysłać ale mogę anulować zamówienie... dla tego pilnie was pytam czy w ciemno panel brac czy dmuchawę.Dodam bawiłem się 1h tym teraz i przez 1h było o dziwo wszystko okej... to nie wiem co kupić...

tutaj filmik jak wentylator się wyłącza sam i startuje

Opublikowano

Nie. Tobie nie da się pomóc. Sugerowali Ci już inni co trzeba sprawdzić - ignorowałeś porady i robiłeś po swojemu. Masz 320d, kupujesz części od X3. Wymieniłeś jeża, nie sprawdzając uprzednio dmuchawy na krótko. Panel klimy? Skąd ty w ogóle bierzesz pomysły?

Nie, nie pomożemy. Bujaj się ze swoim sztruclem sam.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
dodam,ze ustawiając dowolną temperaturę to,żeby wiało trzeba dać maksymalne obroty dmuchawy(bo jak da się na połowę to nic nie czuć prawie z kratek)
Opublikowano
ja tylko pytam dla czego po włączeniu dmuchawy na full wieje przez 2 minuty dobrze a po 2 minutach dmuchawa zwalnia ALE NA PANELU NIC NIE ŚWIRUJE sama zwalnia...
Opublikowano
dotknij jezykiem kabli zasilajacych dmuchawe. a panel sprawdzisz tylko i wylacznie grzecznie go proszac zeby powiedzial ci co go boli. tylko uwazaj bo panele to charakterne bestie i latwo je urazic.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Dzisiaj przyszedł wentylator dmuchawy

co lepsze ori fabryczny do e46 m47n to koszt 950zł lecz trafiając na cudowny poradnik z innego forum w którym koleś do 330d też ori 950-1200zł a od innego modelu ta sama dmuchawa 500zł a jeszcze o innych numerach 280z

zamontowana i pasuje jak ulał

Panel podmieniony na inny(niby sprawny) i efekt jest taki

elektrozaworek nowy

jeż nowy(behr)

panel dobry

dmuchawa nowa BEHR

i ustawiam 16stp i jak się da na Panelu połowę mocy to czuć,że coś leci a jak się da na full to wtedy już jak dla mnie jest okej

i mam takie pytanie ustawiając dmuchawę na połowę mocy powinno już bardzo mocno wiać? czy dopiero jak na full się da?

Opublikowano

Ty człowieku jesteś kur*a niemozliwy ... Jak Ci to ktoś może do cholery wytlumaczyć ? Może ma ustawić w rządku kostki domina w odpowiedniej odległości i powiedzieć Ci na jakim stopniu dmuchawy ile kostek przewróci co ? Dla jednego mocno to może być powiew, a dla drugiego mocno to jest tak, że nie można slowa wypowiedzieć bo wiatr przeszkadza. Weź sie ogarnij z tymi pytaniami, bo już tu większość ma dość Twoich dennych postów, nie widzisz tego ? Jesteś ewenementem ...

A co do odpowiedzi na Twoje pytanie, jak tak bardzo chcesz ją uzyskać to znajdz kogoś z e46 wsiądz do niej i poproś, żeby Ci włączył dmuchawe i będziesz wtedy wiedział.